Παράδεισος-Κόλαση-Παράδεισος μέσω… παράτασης ήταν το «δρομολόγιο» νίκης του ΣΚ Νικόπολη κόντρα στη Βέροια | Epirus World

Παράδεισος-Κόλαση-Παράδεισος μέσω… παράτασης ήταν το «δρομολόγιο» νίκης του ΣΚ Νικόπολη κόντρα στη Βέροια

Τύχη, ψυχή και ένας Μακρόπουλος να «μιλάει» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνος στο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας, ο οποίος επικράτησε στην παράταση με σκορ 77-69 (65-65 καν. διαρκ.), στο ΔΑΚ Πρέβεζας του ΑΟΚ Βέροιας, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής (3ος Όμιλος).
IMG 0188
Οι γηπεδούχοι βέβαια «έχασαν» πριν την έναρξη της αναμέτρησης το μεγάλο τους «όπλο» μέσα στη ρακέτα, καθώς ο Χρήστος Μπάλλας αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στη μέση και δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Αντιμετώπισαν και πάλι κάποια προβλήματα στον έλεγχο του ρυθμού, στο «εύκολο λάθος» και στα χρονικά «κενά στην επίθεση (η Νικόπολη έμεινε περίπου ένα οκτάλεπτο στο ματς χωρίς να πετύχει ούτε ένα καλάθι), ωστόσο αντέταξαν πάθος και επιμονή για τη νίκη, δυνατή άμυνα στα κρίσιμα λεπτά και πήραν αρκετούς πόντους από αρκετούς παίκτες σε διάφορα σημεία του αγώνα (Τσιτσώνης, Βαγενάς, Μακρόπουλος και Νίκας).
IMG 0120
Ο ΑΟΚ Βέροιας από την πλευρά του θα μπορούσε κάλλιστα να πανηγύριζε αυτός με το τέλος της αναμέτρησης, δεν παράτησε ούτε στιγμή το ματς, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και έδειξε πως είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται στο 100% τα «δυνατά χαρτιά» που έχει στο παρκέ.
IMG 0191
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 5’54’’ έκαναν το 11-4 με σουτ τριών πόντων του Κακιούζη. Το σκορ δεκαλέπτου (19-13) μαρτυρούσε πως η Νικόπολη θέλει από την αρχή να επιβάλει το… νόμο της στο παιχνίδι, έχοντας το Νίκα με 7 πόντους και τους Βαγενά-Κακιούζη στους 5. Ίδια εικόνα και στο β’ δεκάλεπτο με 3ποντο του Τσιτσώνη στο 8’14 να διαμορφώνει το 24-15 και τους Βαγενά και Μακρόπουλο να φτάνουν τη διαφορά στο +12 (32-20) στα μισά του δεκαλέπτου. Παρ’ όλα αυτά ο ΑΟΚ Βέροιας «μάζεψε» το σκορ μέχρι το ημίχρονο (37-31).
IMG 0186
Οι ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με τη Νικόπολη να δείχνει διάθεση να «τελειώσει» το ματς από νωρίς. Δύο τρίποντα του Τσιτσώνη, ένα του Μακρόπουλου και το 49-36 στο 4’48’’ πριν τη λήξη του αγώνα, φανέρωνε πως θα ακολουθούσε «περίπατος». Αλλά κάπου εκεί τα «επιθετικά φώτα» της Νικόπολης… έσβησαν. Οι παίκτες του Παπίρη δεν σκόραραν καθόλου στο υπόλοιπο του τρίτου δεκαλέπτου (έληξε με σκορ 49-46) και… επέστρεψαν στο σκορ στο 7’ 41’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης με ένα καλάθι του Βαγενά.
IMG 0181
Νωρίτερα με καλάθι του Σισμάνη, ο οποίος έκανε εκπληκτική εμφάνιση επιθετικά σε οργάνωση και εκτέλεση, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (49-50) στο 8’07’’ πριν την κόρνα της λήξης. Πήραν μάλιστα διαφορά 6 πόντων (51-57) με τρίποντα των Γιαννουζάκου και Σισμάνη, κράτησαν ένα «μαξιλαράκι» 4 πόντων (61-65) 58’’ πριν το τέλος του αγώνα, αλλά εκεί «μίλησε» ο Μακρόπουλος και η τύχη. Ο Γιαννουζάκος έχασε δύο βολές, ο Μακρόπουλος έκανε το 63-65 και με ένα εντυπωσιακό follow σε άστοχο λέι-απ του Κακιούζη ισοφάρισε σε 65-65, 16 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.
IMG 0129
Στην επίθεση του ΑΟΚ Βέροιας, ο Μαυρίδης αστόχησε κάτω από το καλάθι (η μπάλα στριφογύρισε στη στεφάνη και βγήκε) και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.
Εκεί η Νικόπολη με τους Νίκα (5 πόντους), Μακρόπουλο και Βαγενά «τέλειωσε» την υπόθεση «νίκη» και το τελικό 77-69 βρήκε την ομάδα της Πρέβεζας να πανηγυρίζει τη 2η νίκη σε 4 ματς στον Όμιλό της.
IMG 0165
Διαιτητές: Τσιαμπλής-Παπανικολάου
Τα δεκάλεπτα: 19-13, 37-31, 49-46, 65-65 (παρ. 77-69)
ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας (Παπίρης): Βαγενάς 17, Αργυρός, Σουλιώτης, Τσιτσώνης 13, Σταμούλης, Κακιούζης 6, Παπαμιχαήλ 4, Γεωργάκης, Νίκας 16, Μακρόπουλος 21, Μπακάλης, Μπάλλας.
ΑΟΚ Βέροιας (Κελεπούρης): Τρομπούκης 4, Ουσούλτζογλου, Σισμάνης 20, Γκανάς, Βλάχος 15, Μαυρίδης 18, Βοργιαζίδης, Γιαννόπουλος, Ντουλαβέρης, Μπαρμπαρούσης, Χατζηλαμπρινός, Γιαννουζάκος 12.
atpreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου