Αμερικανός απελευθερώθηκε έχοντας περάσει αθώος 46 χρόνια στη φυλακή | Epirus World

Αμερικανός απελευθερώθηκε έχοντας περάσει αθώος 46 χρόνια στη φυλακή

Ένας άντρας από τη Λουιζιάνα είδε τόσο τα ισόβια δεσμά όσο και την ίδια του την καταδίκη να ανατρέπονται, όταν ένας δικαστής αποφάσισε να ερευνήσει ξανά την υπόθεσή του.
Και κατέληξε πως ο 65χρονος σήμερα Wilbert Jones δεν είχε απαγάγει και βιάσει ποτέ εκείνη τη νοσοκόμα στις 2 Οκτωβρίου 1971.
Ο πολιτειακός δικαστής Richard Anderson εκτίμησε πως οι αστυνομικές αρχές είχαν αποκρύψει σημαντικά στοιχεία που κραύγαζαν για την αθωότητα του Αφροαμερικανού.
AP_17319704076050
Ήταν ένας μη κυβερνητικός οργανισμός (Innocence Project New Orleans) αυτός που άνοιξε ξανά την ιστορία του ανθρώπου που επέμενε εδώ και τόσες δεκαετίες πως είναι αθώος. Ο Jones πέρασε περισσότερες από 16.000 ημέρες πίσω από τα κάγκελα για κάτι που δεν έκανε και ήταν η πίστη του στον Θεό αλλά και τη δικαιοσύνη που τον κράτησαν τόσες δεκαετίες ζωντανό.
AP_17319700035017
Το πρωτόδικο δικαστήριο τον καταδίκασε στα γρήγορα το 1974 για την απαγωγή και τον βιασμό μιας νοσοκόμας, ρίχνοντάς του ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και χωρίς τα στοιχεία που απέκρυψαν οι Αρχές, τα πειστήρια που τον ενοχοποιούσαν ήταν «το λιγότερο ασθενή», όπως κατέληξε ο δικαστής Anderson.
AP_17319695096316
Η καταδίκη του ήρθε, όπως δήλωσε ο σημερινός δικαστής, από την «αμφίβολη αναγνώριση» του Jones από τη νοσοκόμα και αποκλειστικά τη δική της κατάθεση. Η νοσοκόμα τον είχε υποδείξει από μια σειρά υπόπτων, παρά το γεγονός ότι δεν έμοιαζε καθόλου με την περιγραφή που είχε δώσει αρχικά στην αστυνομία για τον βιαστή της.
AP_17319684442369
Η Εισαγγελία της κομητείας αρνήθηκε πάντως πως υπέκρυψε στοιχεία για την υπόθεση του Αφροαμερικού και αναδιπλώθηκε πως παρά το γεγονός ότι δεν θα ζητήσει εκ νέου εκδίκαση του Jones, θα στείλει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λουιζιάνα, ώστε να εκτιμήσουν την απαλλακτική απόφαση του δικαστή Anderson.
AP_17319694607351
Οι δικηγόροι του μίλησαν πάντως για το προφανές, πόσο εύκολα μπορεί να καταδικαστεί ένας 19χρονος και φτωχός Αφροαμερικανός για ένα έγκλημα που δεν έκανε, λες και το ποινικό σύστημα του αρνείται τα δικαιώματα που επιφυλάσσει για τους λευκούς..
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου