Η μικρή Οδύσσεια του Nick Tsiavos συναντά και συντροφεύει τον μοναχικό δρόμο του "Σμιλευτή Χρόνου" στην Πρέβεζα | Epirus World

Η μικρή Οδύσσεια του Nick Tsiavos συναντά και συντροφεύει τον μοναχικό δρόμο του "Σμιλευτή Χρόνου" στην Πρέβεζα

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στην Οικία Αθανασιάδη στην Πρέβεζα ο Ελληνοαυστραλός κοντραμπασίστας και συνθέτης Νικ Τσιάβος, έχοντας ήδη παρουσιάσει έργα του στην Ελλάδα το 2013 και το 2016, περιοδεύοντας με μεγάλη επιτυχία με το σύνολό του από την Αυστραλία, επανέρχεται σόλο αυτή τη φορά.

Ο Νικ Τσιάβος, έχει χαρακτηριστεί από τον αυστραλιανό μουσικό τύπο, ως ένας αρχιτέκτονας του ήχου, και είναι στην πραγματικότητα "ένας από τους πιο αινιγματικούς μουσικούς της Αυστραλίας, που, ανατρέχοντας στην παράδοση του αρχαίου θείου άσματος, επιχειρεί με απόκοσμες αβανγκάρντ τεχνικές να δημιουργήσει μουσική που γοητεύει και συγκινεί...".

Η συναυλία με τίτλο One hundred months, third of east, Μια μικρή Οδύσσεια για σόλο κοντραμπάσο, θα δοθεί και σε 4 ακόμη πόλεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα στις 7, στην Καβαλα στις 12, στα Ιωάννινα στις 10, και στις Σέρρες στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Ο Νικ Τσιάβος ζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από το 1959, χωρίς όμως να ξεχνά τις ελληνικές του καταβολές.

Στην Πρέβεζα η συναυλία θα συνοδευτεί από την εικαστική παρέμβαση της ομάδας «Σμιλευτής Χρόνος» με ελεύθερη είσοδο.

Η  μικρή Οδύσσεια του Nick Tsiavos για σόλο κοντραμπάσο συναντά και συντροφεύει  τον μοναχικό δρόμο του «Σμιλευτή Χρόνου».

Ο «Σμιλευτής Χρόνος»:

Τρεις διαφορετικές αφετηρίες Εικαστικά- Φωτογραφία- Πεζός και Ποιητικός  Λόγος σε μια νέα δημιουργική οπτική και μια ενιαία εικαστική έκφραση.

Δημιουργικές  παρεμβάσεις πάνω σε φωτογραφίες σε συνδυασμό με υπέροχες εικόνες μεταφρασμένες σε ποιητικό λόγο, θα δώσουν την έννοια το τι σημαίνει να είσαι κάτω από την σμίλη του αμείλικτου χρόνου και της αλμύρας των λιμανιών ….που σαράκι είναι στα κορμιά των Ναυτικών.
Μπέκας Δημήτρης - Εικαστικά
Γκίζας  Βασίλης - Φωτογραφία  
Χατζηθεοδώρου Λευτέρης - Ποιητικός και Πεζός λόγος

Το θέμα της κοινής συνύπαρξης τους επικεντρώνεται στα πρόσωπα, στο ταξίδι της ζωής των ναυτικών, στα σκαριά και τα αποτυπώματα του χρόνου πάνω τους, όλα  όσα αυτά αποκόμισαν στην μάχη  με το στοιχείο της θάλασσας.
pamepreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου