Σχεδιάζεται νέος δρόμος για να κοπούν τα «μποτιλιαρίσματα» στην παραλία Βράχου/Λούτσας | Epirus World

Σχεδιάζεται νέος δρόμος για να κοπούν τα «μποτιλιαρίσματα» στην παραλία Βράχου/Λούτσας

Την εκπόνηση μελέτης για τη διάνοιξη νέου δρόμου, παράλληλου με τον ήδη υπάρχοντα στην παραλία Βράχου/Λούτσας, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πάργας σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να διανοιχθεί και άλλος δρόμος παράλληλος του παραλιακού δρόμου ο οποίος θα πρέπει επίσης να διατρέχει την περιοχή από το ένα άκρο της έως το άλλο.

Οι δύο παράλληλοι δρόμοι θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους σε τακτά διαστήματα με κάθετους δρόμους.

Ο νέος δρόμος κατά το δυνατόν θα πρέπει να κατασκευασθεί μέσα σε Δημοτικές εκτάσεις και σε δρόμους που προβλέπονται στις διανομές του Υπουργείου Γεωργίας. Επίσης ο νέος δρόμος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ήδη διανοιγμένους δρόμους ώστε να μην απαιτηθεί να γίνουν μεγάλες απαλλοτριώσεις σε ιδιοκτησίες», υποστηρίζει η εισήγηση της δημοτικής αρχής.

Η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Φρόσω Κοντοδήμα τόνισε πως θα πρέπει να γίνει μία ολοκληρωμένη πολεοδομική μελέτη, καθώς είναι πιο σύνθετο το ζήτημα διάνοιξης ενός δρόμου στην περιοχή της παραλίας της Λούτσας.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Γάκης, ανέφερε πως εφόσον έγινε η χάραξη του δρόμου από το 1963 είναι υπέρ του να γίνει ο δρόμος και να αποσυμφορηθεί ο κάτω δρόμος και να γίνει κάποιες ώρες πεζόδρομος. Πρόσθεσε όμως και μία φράση που σηκώνει πολύ συζήτηση: «Να δούμε αν υπάρχουν δρόμοι κάθετοι και ποιοι χώροι είναι καταπατημένοι» και έχει να κάνει με το μείζον ζήτημα των καταπατήσεων δημοτικών εκτάσεων στην περιοχή.
atpreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου