Γιάννενα: Με όραμα μία πλατεία ως σημείο αναφοράς | Epirus World

Γιάννενα: Με όραμα μία πλατεία ως σημείο αναφοράς

Μια νέα πρόταση για την κεντρική πλατεία της πόλης αναζητά πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών. Μετά την απόφαση που έλαβε τον Ιούλιο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε την προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού που έχει τον τίτλο  «Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Προσχεδίων Ανάπλασης της Πλατείας Πύρρου». 

Στόχος του Δήμου είναι να έχει τη δυνατότητα επιλογής της καλύτερης και πληρέστερης πρότασης «από λειτουργική, αισθητική, τεχνική και οικονομική άποψη για την δημιουργία του πάρκου της πλατείας, με βάση τις απαιτήσεις της τέχνης, της επιστήμης και τις αρχές του βιοκλιματικού περιβαλλοντικού σχεδιασμού, προκειμένου να προκύψει συνολικό αποτέλεσμα με υψηλής ποιοτικής στάθμης, σύγχρονο και πρωτότυπο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον». 

Με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού ο κ. Μπέγκας σημειώνει σε δήλωσή του: «Η κεντρική πλατεία κατά το παρελθόν ταλαιπωρήθηκε γι’ αυτό και πρόθεσή μας είναι να δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης ένα σημείο κοινωνικής αναφοράς, ένας δημόσιος χώρος αντάξιος των Ιωαννίνων. 
Ένας χώρος που θα τον χαίρονται όλοι οι Γιαννιώτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας. Με έναν σοβαρό σχεδιασμό προχωράμε στην ανάπλαση τοποσήμων της πόλης μας τα οποία βανδαλίστηκαν κατά το παρελθόν. Ξεκινήσαμε με την Όαση η οποία για χρόνια ήταν αφημένη στην τύχη της και προχωράμε με την Κεντρική πλατεία». 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος είχε εισηγηθεί το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου, τόνισε: «Η κεντρική πλατεία είναι ένα ορόσημο για την πόλη. 

Ως δημοτική αρχή επιλέξαμε τη διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού γιατί πιστεύουμε ότι με αυτό το τρόπο θα οδηγηθούμε όχι μόνο σε ένα έργο άρτιο από τεχνικής άποψης, αλλά γιατί θα είναι ένα έργο που θα έχει την κοινωνική νομιμοποίηση που έχει ανάγκη η πλατεία μας που ταλαιπωρήθηκε πολύ στο παρελθόν. 

Είμαι σίγουρος ότι ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός θα προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον αναδεικνύοντας την πόλη μας. 

Ο Δήμος έχει διασφαλισμένες πιστώσεις 1,2 εκατ. ευρώ στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την κατασκευή του έργου και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις που θα κατατεθούν».
Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY
Πηγή: ele.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου