Ηττα Ολυμπιακού: Αποτελέσματα που θυμίζουν εποχή ... Λίμπρεχτς | Epirus World

Ηττα Ολυμπιακού: Αποτελέσματα που θυμίζουν εποχή ... Λίμπρεχτς

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 από τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και έμεινε στους 14 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Παρά το "2 στα 2" στο ξεκίνημα της σεζόν στη Super League Σουρωτή, η συνέχεια δεν είναι καθόλου καλή για τους Πειραιώτες, που στα επόμενα επτά ματς μετρούν τρεις ήττες (από ΑΕΚ, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό), δυο ισοπαλίες (με Ξάνθη και Αστέρα) και δυο νίκες (με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ).

Ο απολογισμός των τεσσάρων νικών σε εννέα ματς δεν είναι διόλου ικανοποιητικός, ενώ το ότι έχει χάσει το 1/3 των αγώνων του στο πρωτάθλημα, επαναφέρει μνήμες του παρελθόντος που θέλει να ξεχάσει και συγκεκριμένα από τα πέτρινα χρόνια του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, έχει να χάσει τρία ματς στα πρώτα εννέα από την σεζόν 1994/95, όταν στον "ερυθρόλευκο" πάγκο καθόταν ο Ολλανδός, Τάις Λίμπρεχτς. Τότε μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις ήττες σε εννέα παιχνίδια (ΟΦΗ, Αθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ).

Συν τις άλλοις, οι Πειραιώτες είχαν να υποστούν τρεις ήττες πριν ολοκληρωθεί ο Οκτώβριος από το 1985, όταν είχαν ηττηθεί εκτός έδρας από τη Λάρισα (2-1), τον Πανιώνιο (1-0) και τον Εθνικό (2-0).

Επίσης, δεν κατάφερε να νικήσει για έκτη συνεχόμενη φορά μακριά από το Φάληρο σε ντέρμπι με τους τρεις μεγάλους αντιπάλους του, καθώς έχει τρεις ήττες από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, δύο από τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και μία από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό σε δύο διαδοχικά παιχνίδια εντός έδρας για πρώτη φορά από το 1978 (10/4/1977 με 2-0 και 12/2/1978 με 1-0). Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι έπειτα από 40 χρόνια το "τριφύλλι" νίκησε τον Ολυμπιακό δύο φορές στο πρωτάθλημα μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος (10/4/1977 με 2-0 στη Λεωφόρο και 9/10/1977 με 1-2 στο Καραϊσκάκη).
sport24
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου