Συνενώνονται ΤΕΙ Ηπείρου και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων | Epirus World

Συνενώνονται ΤΕΙ Ηπείρου και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε διαδικασία συνένωσης εισέρχονται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία αυτή παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. «Οι συνενώσεις θα έχουν στόχο τη δημιουργία ισχυρών και βιώσιμων τμημάτων με βάση τα διεθνή ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι την ικανοποίηση τοπικών αιτημάτων» σημείωσε ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη συσταθεί επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου η οποία ήδη έχει επεξεργαστεί την πρόταση, η οποία θα υποβληθεί στο υπουργείο και στη συνέχεια θα κατατεθεί στις συγκλήτους των ιδρυμάτων.

Στη συνεδρία για την παιδεία, τέθηκε από το Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αίτημα για την ίδρυση Κέντρου Έρευνας, το οποίο θα έχει τέσσερις επιμέρους κλάδους: βιοϊατρική, φυσικό περιβάλλον, εφαρμογές υλικών και ανθρωπιστικές επιστήμες.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου