«Αναίμακτος» επίλογος για την Μεταλλουργική… Τίτλοι τέλους στην Βιομηχανία! | Epirus World

«Αναίμακτος» επίλογος για την Μεταλλουργική… Τίτλοι τέλους στην Βιομηχανία!

Πριν μερικά χρόνια, το ενδεχόμενο να πωληθεί η Μεταλλουργική Βιομηχανία Κεφαλοβρύσου, προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από την ακριτική επαρχία του Πωγωνίου αλλά από το σύνολο σχεδόν των φορέων του Νομού Ιωαννίνων!

Πριν μερικά χρόνια...

Γιατί σήμερα οι τίτλοι τέλους πέφτουν, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία.

Καθοριστικής σημασίας για τον αναίμακτο επίλογο στην επιχείρηση ήταν η απόφαση της Κυβέρνησης για την μετάταξη του συνόλου των εργαζομένων σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Και πριν από πέντε ημέρες καθορίστηκε επακριβώς η διαδικασία για την μεταφορά του προσωπικού. Η υπουργική απόφαση την οποία υπογράφει η Όλγα Γεροβασίλη δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ως φορείς υποδοχής του προσωπικού ορίζονται οι υπηρεσίες του δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των φορέων της αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων που ανήκουν στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει γίνει διαγωνισμός για την πώληση της Μεταλλουργικής, από τον οποίο έχει προκύψει μόνο μία πρόταση. Μάλιστα οι γνωρίζοντες μιλούν για ευτελές τίμημα, το οποίο ανέρχεται στο κόστος των μετάλλων που βρίσκονται εντός του εργοστασίου, γεγονός που θυμίζει άλλη αποκρατικοποίηση μονάδας στην Ήπειρο.

Θεωρείται βέβαιο ότι μόλις η μεταφορά του προσωπικού κλείσει και τυπικά, θα γίνει το επόμενο βήμα.. Θα αποφασιστεί δηλαδή αν η Μεταλλουργική οδηγηθεί στον έναν και μοναδικό ιδιώτη που έχει εκφράσει ενδιαφέρον εξαγοράς ή θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός και θα επαναληφθεί.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου