Παρέδωσαν τον «Λάμποβο του Σταυρού» σε καθολικούς! | Epirus World

Παρέδωσαν τον «Λάμποβο του Σταυρού» σε καθολικούς!

Την έντονη αντίδραση των ορθοδόξων αλλά και της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας προκάλεσε η λειτουργία που τέλεσαν καθολικοί στον Ιερό Ναό της Παναγίας, στο Λάμποβο του Σταυρού.

Μάλιστα το γεγονός αυτό δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο ανήρτησε σχετικό φωτογραφικό υλικό, καμαρώνοντας για το γεγονός αυτό!

Ο ναός, που αποτελεί ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο, βρίσκεται υπό αναστήλωση, χωρίς όμως να πάψει να χρησιμοποιείται από τους Ορθοδόξους.

Η ενέργεια αυτή ήρθε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά και να αναστατώσει την Ορθόδοξη κοινότητα, σε μία στιγμή που η κυβέρνηση των Τιράνων χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο των ναρκωτικών στο οποίο εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ορθοδόξου εκκλησίας της Αλβανίας, επισημαίνεται ότι είναι διεθνώς γνωστό πως η πολιτεία δεν έχει αρμοδιότητα να παραχωρήσει αυθαιρέτως τη χρήση Ορθοδόξου λατρευτικού χώρου σε άλλες Εκκλησίες ή Θρησκείες.

Τέτοιες ανεύθυνες πρωτοβουλίες είναι κατάφορη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και δηλητηριάζουν την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου