ΠΡΕΒΕΖΑ : Αρκετά τα ανεμβολίαστα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Αρκετά τα ανεμβολίαστα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής

Ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πρέβεζας μετά την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων Ιλαράς στην χώρα μας.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν φθάσει αισίως τα 200, γεγονός που έχει σημάνει «συναγερμό» σε φορείς και υπηρεσίες υγείας που βρίσκονται σε εγρήγορση.

Στην πόλη της Πρέβεζας μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα, κάτι που προκαλεί σίγουρα μεγάλη ανακούφιση στους περισσότερους γονείς, ωστόσο κάποια σχετική ανησυχία υπάρχει , καθώς σύμφωνα με την υπεύθυνη παιδίατρο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πρέβεζας κ. Ελένη Μπόμπορη, η οποία πραγματοποίησε ενημέρωση την Τετάρτη το απόγευμα στους γονείς του 2ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου, διαπιστώθηκε πως αρκετά παιδιά, που πηγαίνουν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο της Ιλαράς, ενώ υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις παιδιών που είναι εντελώς ανεμβολίαστα. Τον ακριβή αριθμό αυτών των παιδιών δεν μπορούμε να τον μεταφέρουμε με ασφάλεια, ωστόσο θεωρείται ένας ικανός αριθμός για να ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία ενημέρωσης, αφού στόχος είναι να θωρακιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο πληθυσμός, απέναντι στον εφιάλτη της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της ιλαράς στη χώρα μας και να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί ανεμβολίαστο στη σχολική κοινότητα της περιοχής μας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών το τριπλό εμβόλιο της Ιλαράς θα πρέπει να γίνεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση γίνεται μεταξύ 12-15 μηνών και η δεύτερη μεταξύ 4-6 ετών. Η αύξηση όμως της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα μας οδήγησε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και το ΚΕΕΛΠΝΟ να εκδώσει οδηγία σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει η δεύτερη δόση να επισπευσθεί υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι έχει περάσει το εύλογο διάστημα των 3 μηνών από την πρώτη.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι και οι γονείς, αφού όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1971  και δεν έχουν νοσήσει, θα πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε μια δόση του εμβολίου, ενώ όσοι γεννήθηκαν μετά το 1981 και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν κάνει πρώτη δόση θα πρέπει οπωσδήποτε προληπτικά να κάνουν και την δεύτερη, εκτός αν μπουν στη διαδικασία αιματολογικού ελέγχου, για το αν έχουν αναπτύξει τα αντισώματα της νόσου και έτσι δεν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός τους .

Σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία περίπου 350.000 παιδιά στη χώρα μας, ηλικίας από 15 μηνών έως τεσσάρων ετών , είναι ανεμβολίαστα και μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 100.000 εμβολιασμοί MMR.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου