Το σκάνδαλο με τα επιθέματα «καίει» γιατρούς και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.. | Epirus World

Το σκάνδαλο με τα επιθέματα «καίει» γιατρούς και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα..

Αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις βρίσκονται γιατροί του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, οι οποίοι εμπλέκονται στο πολύκροτο σκάνδαλο με τα επιθέματα, το οποίο αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη και βαθιά έρευνα του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα γιατροί άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας βλέπουν το τελευταίο διάστημα την πόρτα εξόδου καθώς οδηγούνται στην αργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του τοπικού νοσοκομείου που εμπλέκονται στην υπόθεση, έχουν ήδη απολογηθεί, οι περισσότεροι δε με έγγραφα σημειώματα.

Οι απολογίες τους αναμένεται να εξεταστούν εντός των ημερών από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου το οποίο θα αποφασίσει τις πειθαρχικές κυρώσεις ενώ δεν αποκλείεται να παραπέμψει τους εμπλεκόμενους και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ, αν αξιολογήσει ότι πρέπει να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.

Η έρευνα του ΕΟΠΥΥ για τα επιθέματα ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο περίπου σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπήκαν τα παραστατικά των επιθεμάτων κατακλίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν ελεγχθεί σε όλη την χώρα περίπου δύο χιλιάδες γιατροί.

Απ’ αυτούς οι 520 έχουν κληθεί σε απολογία. Οι γιατροί που ελέγχονται φαίνεται ότι ακολουθούν κοινή πρακτική, καθώς συνταγογραφούν τα μεγαλύτερα μεγέθη επιθεμάτων, με τη μεγαλύτερη διάρκεια ακόμα και για παθήσεις που δεν χρειάζονται επιθέματα.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας ο ΕΟΠΥΥ συνέκρινε τις φωτογραφίες και διαπίστωσε πως γιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα, προσκομίζοντας την ίδια φωτογραφία.

Οι έλεγχοι αποκάλυψαν και άλλα «παράδοξα», όπως συνταγογράφηση εξ αποστάσεως– σε άλλη περιοχή ο γιατρός σε άλλη ο ασθενής- συνταγογράφηση επιθεμάτων σε απλές πληγές που δεν χρειάζονται, αλλά και συνταγογράφηση επιθεμάτων συγκεκριμένης εταιρείας.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου