Πρέβεζα: Μαθητές υποχρεωμένοι ν' αλλάξουν κατεύθυνση ή πόλη! | Epirus World

Πρέβεζα: Μαθητές υποχρεωμένοι ν' αλλάξουν κατεύθυνση ή πόλη!

Σε περιπέτειες βάζει το Υπουργείο Παιδείας μαθητές της Πρέβεζας καθώς στην ουσία καταργεί ολιγομελή τμήματα της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ όπως επίσης και στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο.

Κι αυτό συμβαίνει την ώρα που υπάρχει επάρκεια διδακτικού προσωπικού, εργαστηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής, υποχρεώνοντάς τους ή να αλλάξουν κατεύθυνση ή να αλλάξουν πόλη!

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει τρία ολιγομελή τμήματα ειδικότητας της Γ' τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας (Ψυκτικών- Νοσηλευτικής, Οικονομίας Διοίκησης ) με τα δύο πρώτα να αποτελούν μοναδικά στο νομό Πρέβεζας καθώς επίσης δεν εγκρίνει τα ολιγομελή τμήμα των ειδικοτήτων Ψυκτικών και Ηλεκτρολόγων της Γ τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. το οποίο είναι και αυτό μοναδικό στην περιοχή.

Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι να υποχρεώνει τους μαθητές να φοιτήσουν σε άλλη ειδικότητα από αυτή που επέλεξαν ή να φοιτήσουν σε ΕΠΑ.Λ όμορου νομού που έχει αυτή την ειδικότητα.

Την εξέλιξη στην επαγγελματική εκπαίδευση καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, η οποία ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τις αλλαγές αυτές και να εγκρίνει την λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων κατευθύνσεων.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου