Άκης Τσοχατζόπουλος: Σήμερα η ετυμηγορία για τις χρυσές μίζες | Epirus World

Άκης Τσοχατζόπουλος: Σήμερα η ετυμηγορία για τις χρυσές μίζες

O Άκης Τσοχατζόπουλος  σήμερα το πρωί θα ακούσει την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρωτόδικα, το 2013, ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αυτήν των 20 ετών χωρίς ελαφρυντικό.

Στον πρώτο βαθμό, καταδικάστηκαν συνολικά 17 από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση. Στη Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου όπως και στην κόρη του Αρετή το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 12 ετών.

Πλέον ο πρώην υπουργός όπως και η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονται εκτός φυλακών. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό μόνο σε έναν εκ των καταδικασθέντων, τον Νίκο Ζήγρα στον οποίο χορηγήθηκε και αναστολή εκτέλεσης της ποινής των έξι ετών που του επιβλήθηκε .

Aπό το πρωτόδικο δικαστήριο είχαν καταδικαστεί ακόμα σε ποινές κάθειρξης, με ή χωρίς αναστολή  οι Γιώργος Σαχπατζίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Αστέριος Οικονομίδης, Γιάννης Σμπώκος, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Γεωργουλάκης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Παναγιώτης Σταμάτης, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

Πλέον όλοι οι κατηγορούμενοι ευελπιστούν ότι σήμερα θα έχουν μια καλύτερη τύχη από την πρωτόδικη κρίση.
madata.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου