Γιάννενα: «Φάμπρικα» με τα επιθέματα.. Αποκαλυπτικά τα στοιχεία για τους δύο χειρουργούς | Epirus World

Γιάννενα: «Φάμπρικα» με τα επιθέματα.. Αποκαλυπτικά τα στοιχεία για τους δύο χειρουργούς

Αποκαλυπτικές της «κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα» παράνομης συνταγογράφησης, στην οποία επιδίδονταν οι δύο γιατροί της χειρουργικής, είναι οι αποφάσεις για την αναστολή καθηκόντων τους που αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια».

Στις αποφάσεις, χρησιμοποιούνται μόνο τα αρχικά των ονομάτων των δύο γιατρών, αναφέρονται αναλυτικά όμως οι συνταγογραφήσεις στις οποίες προχώρησαν και περιλαμβάνονται στην έκθεση- πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας.



Και οι δύο γιατροί είχαν προχωρήσει στην έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση επιθεμάτων με την χρήση της ίδιας φωτογραφίας έλκους αλλά για διαφορετικούς ασφαλισμένους.

Συνάμα έχει εκδώσει ηλεκτρονικές γνωματεύσεις σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση επιθεμάτων με την χρήση της ίδιας φωτογραφίας έλκους, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από έναν ή περισσότερους άλλους γιατρούς, σε διαφορετική γνωμάτευση για διαφορετικούς ασφαλισμένους.

Αυτό όμως που αποτέλεσε πραγματική «εργολαβία» ήταν η έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων σε ασφαλισμένους για την χορήγηση επιθεμάτων όπου ο γιατρός είχε δηλώσει την ένδειξη συνύπαρξης σακχαρώδη διαβήτη για τον εν λόγω ασφαλισμένο, ενώ από διασταύρωση των στοιχείων προέκυπτε ότι ο ασφαλισμένος δεν είχε λάβει ανάλογη αντιδιαβητική φαρμακευτική αγωγή.



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα θα συνεδριάσει την επόμενη Παρασκευή και θεωρείται βέβαιο ότι θα παραπέμψει την υπόθεση των δύο χειρουργών στο Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ, το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει περαιτέρω αποφάσεις. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί οι δύο γιατροί θα επιστρέψουν αυτοδίκαια στα καθήκοντά τους, όπως έχει συμβεί και με άλλους συναδέλφους τους κατά το παρελθόν.

Κρίνοντας ωστόσο από την πρακτική που έχει ακολουθεί σε άλλα νοσοκομεία και για γιατρούς που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, τα Πειθαρχικά συνέρχονται άμεσα και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν αποφασίσει αργία ενός έτους για τους εμπλεκόμενους.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου