Κάντε ησυχία … Η Πρέβεζα κοιμάται – Την παραμονή του ΤΕΙ στην Άρτα ζητά ο Δήμος | Epirus World

Κάντε ησυχία … Η Πρέβεζα κοιμάται – Την παραμονή του ΤΕΙ στην Άρτα ζητά ο Δήμος

Την παραμονή των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, με αναβάθμιση όλων των τμημάτων του σε Πανεπιστημιακά, και τη δημιουργία και νέων Τμημάτων ζήτησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

Με αφορμή το επικείμενο αναπτυξιακό συνέδριο για την Ήπειρο την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, η Δημοτική Αρχή θέτει το θέμα της αναβάθμισης των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου σε πρώτη προτεραιότητα.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και όπως φαίνεται οι φορείς της Πρέβεζας δεν τις προλαβαίνουν. Το αναπτυξιακό συνέδριο ξεκινά την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει (δημόσια τουλάχιστον) καμία κίνηση ούτε από το Δήμο Πρέβεζας (κάποια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) , από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ( κάποια ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου) που να δείχνει πόσο θέλουμε το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ στην Πρέβεζας.

Από την άλλη βέβαια αύριο έρχεται στην πόλη μας ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης και όπως αποδεικνύεται αυτή η επίσκεψη δεν είναι καθόλου τυχαία τελικά.

Βέβαια ο Δήμος Πρέβεζας αγρόν ηγόρασε και σύμφωνα με τις πληροφορίες το κυρίαρχο θέμα που θα προτάξει στην συνάντηση του με τον Υπουργό ο Δήμαρχος θα είναι η ανέγερση του σχολικού κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει στον Μύτικα.

Σημαντικό το θέμα σίγουρα, αλλά αυτή τη στιγμή, άλλο είναι αυτό που μας καίει!

Αυτή η αδιαφορία των φορέων με δύο τρόπους μπορεί να μεταφραστεί. Είτε οι φορείς έχουν λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι το ΤΕΙ Πρέβεζας, ούτε θα κλείσει, ούτε θα μεταφερθεί στα Γιάννενα, ούτε θα υποβαθμιστεί σε σχολή διετούς φοίτησης ή δεν τους απασχολεί και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το συγκεκριμένο ζήτημα.

Απαιτείται πολιτική ενεργοποίηση των φορέων γιατί η ίδια ολιγωρία πριν 5 χρόνια μας στοίχισε την μεταφορά της έδρας του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα … Δεν πρέπει η ίδια ολιγωρία να μας στοιχίσει και το κλείσιμο της εκπαιδευτικής δομής στην Πρέβεζα.

mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου