Το πρώτο αιολικό πάρκο της Ηπείρου… Ανεμογεννήτριες μια ανάσα από την Κατάρα! | Epirus World

Το πρώτο αιολικό πάρκο της Ηπείρου… Ανεμογεννήτριες μια ανάσα από την Κατάρα!

Μια ανάσα από την Κατάρα... Σε έναν τόπο που για δεκαετίες ήταν συνώνυμος της ταλαιπωρίας, λειτουργεί πλέον το πρώτο αιολικό πάρκο για την Ήπειρο. Τα εγκαίνια έγιναν υπό συνθήκες χειμωνιάτικες, ξαφνιάζοντας όσους δεν είχαν φτάσει προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο!

Οι τρεις μεγάλες ανεμογεννήτριες ήταν δύσκολο να διακριθούν από την πυκνή ομίχλη που κάλυψε την περιοχή, ωστόσο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν η θέα είναι εντυπωσιακή και το τοπίο αλπικό.

Το πρώτο, μικρό αιολικό πάρκο, βάζει την Ήπειρο στο χάρτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη αλλά μετ΄εμποδίων και βασάνων στην Ελλάδα.



Εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον αποτελούν την αρχή της νέας εποχής αλλά και επενδύσεων που θα ακολουθήσουν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Λάμπρος Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου εξήρε την συνεργασία με τους φορείς του Μετσόβου αλλά και με τους κατοίκους, οι οποίοι αγκάλιασαν και στήριξαν το εγχείρημα.

«Σήμερα σπάμε αυγά στην Ήπειρο», ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος συνεχάρη όσους τόλμησαν κι έκαναν την επένδυση. Πρόκειται για επενδύσεις που σε χώρες του εξωτερικού αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, στην Ελλάδα όμως συνάντησαν αντιδράσεις από ομάδες με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Ωστόσο όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, πρόκειται για δραστηριότητες που εναρμονίζονται με τον χώρο και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου και την στήριξη της οικονομίας.

Το Μέτσοβο για μία ακόμη φορά βρίσκεται στην πρωτοπορία, σημείωσε ο Δήμαρχος της περιοχής Κώστας Τζαφέας συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για έργα που συμβάλλει στην πρόοδο. «Η επένδυση είναι πολύ σημαντική, η συνεργασία που είχαμε ήταν άριστη και ευχόμαστε τα καλύτερα», τόνισε.

Τον αγιασμό στις εγκαταστάσεις του αιολικού πάρκου τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Καχριμάνης ο οποίος συνάμα ευχήθηκε και θυελλώδεις ανέμους αφού η απόδοση του πάρκου εξαρτάται από τον αέρα που θα πνέει στην περιοχή.
epiruspost.gr






Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου