Ο πρώτος αγώνας του Περικλή Βασιλακη στην Α’ Εθνική | Epirus World

Ο πρώτος αγώνας του Περικλή Βασιλακη στην Α’ Εθνική

Στην ιστορική εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της κρατικής τηλεόρασης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολουθούν κάθε Κυριακή βράδυ την ανάλυση των φάσεων από τον καθηγητή διαιτησίας Περικλή Βασιλάκη. Ο οποίος είναι Ηπειρώτης, με καταγωγή από την Πρέβεζα, ενώ σήμερα είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Βασιλάκης προσπαθεί με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο να φωτίσει φάσεις που συζητιούνται, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα, περισσότερο συζητούμε για ένα οφσάιντ, παρά για τις δεκάδες άλλες φάσεις που γίνονται σε ένα παιχνίδι.

Ο Περικλής Βασιλάκης έχει μια μεγάλη διαδρομή στην Ελληνική διαιτησία και ήταν στους πίνακες Α’ Εθνικής από το 1983 μέχρι το 1996 που αποφάσισε να σταματήσει, αλλά χωρίς να εγκαταλείψει την διαιτησία, την οποία υπηρέτησε από άλλα πόστα, ασχολούμενος τα τελευταία χρόνια ως τηλεκριτικός.

Την αγωνιστική σεζόν 1983-84 που εντάχτηκε στους πίνακες Α’ Εθνικής, είχε το προνόμιο να είναι ο πιο μικρός σε ηλικία ρέφερι, δηλαδή σε ηλικία 28 ετών επιλέχτηκε για τη μεγάλη κατηγορία μετά από σημαντική διαδρομή στις μικρότερες κατηγορίες. Το πρώτο ματς που σφύριξε στην Α’ Εθνική ήταν Παναθηναϊκός – Απόλλων Αθηνών 2-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 1983. Ήταν το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορίας ως ρέφερι και επιλέχτηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι κατόπιν κληρώσεως όπως γινόταν τότε οι επιλογές των διαιτητών για τους αγώνες.

Η κλήρωση έγινε στις 6 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΕΠΟ και για το ματς της Λεωφόρου η μπίλια έπεσε στον Περικλή Βασιλάκη. Λόγω του ότι ήταν ο πιο μικρός σε ηλικία ρέφερι, οι εφημερίδες της εποχής μόνο καλά λόγια είχαν να γράψουν γι’ αυτόν. Μάλιστα τον κατέτασσαν στα ταλέντα της ελληνικής διαιτησίας, με αναφορές και στην Πρέβεζα. Στο πρώτο ματς Παναθηναϊκός – Απόλλων τα πήγε καλά και αυτό τον βοήθησε για τη συνέχεια να παραμείνει επί 13 χρόνια στην Α’ Εθνική.

Εκείνη τη σεζόν που έκανε ντεμπούτο ο Περικλής Βασιλάκης στην Α’ Εθνική υπήρχαν πολλοί έμπειροι και καταξιωμένοι ρέφερι όπως οι Καραθανάσης, Βουτσαράς, Αδαμόπουλος, Φακής, Τριανταφύλλου, Γερμανάκος, Τικμόγλου, Δημητριάδης, Φιλιππιάδης, Κακλαμάνος, Τσιρικίδης, Λουκίδης και άλλοι.
ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου