Η Ήπειρος μαγείρεψε για 75 εκατομμύρια Ρώσους!!! Γοητεύει η γαστρονομία της περιοχής! | Epirus World

Η Ήπειρος μαγείρεψε για 75 εκατομμύρια Ρώσους!!! Γοητεύει η γαστρονομία της περιοχής!

Σε μία μεγάλη κουζίνα μετατράπηκε το απόγευμα της Κυριακής ο υπέροχος χώρος του Μουσείο Αργυροτεχνίας... Κι αυτό έγινε για τις ανάγκες του Ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού «Μόγια Πλανέτα» και της εκπομπής «Πλανήτης Γεύσεων» που πραγματοποίησε γυρίσματα στην Ήπειρο, προκειμένου να προβάλλει τη γαστρονομία της περιοχής.

Οι σεφ των Ιωαννίνων δημιούργησαν με παραδοσιακά προϊόντα για 75 εκατομμύρια Ρώσους τηλεθεατές, καθώς αυτός είναι ο μέσος όρος της συγκεκριμένης εκπομπής, η οποία είναι από τις πιο δημοφιλείς της χώρας.

Παρουσιαστής ο Αντόν Ζάιτσεφ, ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας πραγματικός σταρ, που εντυπωσιάζει με την απλότητα και το χιούμορ του!



Ενθουσιασμένος από την Ήπειρο, είναι έτοιμος να προτρέψει εκατομμύρια Ρώσους να επισκεφθούν την περιοχή, η οποία όπως είπε συνδυάζει άγρια βουνά κι εκπληκτικές παραλίες, πανέμορφα μέρη και μοναδικές γεύσεις.

Ο Αντόν Ζάιτσεφ είχε την ευκαιρία να «κυνηγήσει» τρούφα στο Ζαγόρι και είναι από τις εμπειρίες που ξεχώρισε... Τις καλύτερες συνταγές θα τις καταγράψει σε βιβλίο, όμως επιστρέφοντας στο σπίτι του θα δοκιμάσει να φτιάξει ένα μεγάλο ταψί μουσακά για να προσφέρει στους φίλους του!

«Είμαι ενθουσιασμένος από τον καιρό... Μάλλον στη γλώσσα σας δεν θα υπάρχει η λέξη σύννεφα», είπε... Και που να’ ξερε ότι βρίσκονταν σε μία από τις πιο βροχερές περιοχές της Ελλάδας!

To ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι πραγματοποίησε γυρίσματα στην Πρέβεζα, την Πάργα, την Θεσπρωτία και την Άρτα και ολοκλήρωσε στα Γιάννινα.



Οι σεφ μαγείρεψαν από πατσά, ένα κλασικό πιάτο για ξενύχτηδες, μέχρι χέλι και για επιδόρπιο μπακλαβά!

Η Λέσχη Γαστρονομίας και η Ένωση Ξενοδόχων ήταν από τους φορείς που στήριξαν ενεργά την πρωτοβουλία εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία τεράστια ευκαιρία προβολής της Ηπείρου στη αγορά της Ρωσίας. Άλλωστε η γαστρονομία κάθε τόπου αποτελεί στοιχείο πολιτισμού κι αναμφίβολα στοιχείο τουριστικής προβολής!

«Οι γεύσεις είναι πάντα συνυφασμένες με τον τόπο... Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μαγειρεύουμε για τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή», ανέφερε ο κ. Αλεξίου εκ μέρους της Λέσχης.

Ο σεφ Αδάμος Δότσιος, σημείωσε ότι αναδεικνύονται εντελώς παραδοσιακά πιάτα ώστε να αποκτήσουν θέση στην εστίαση... Από τα πιο παραδοσιακά πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν το χέλι, μαγειρεμένο με μοντέρνο τρόπο.

Ο Σαμ Κουδούνης εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων μίλησε για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου. «Είναι μεγάλη η προσπάθεια της Περιφέρειας, εμείς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία. Θέλουμε να προβάλουμε με κάθε ευκαιρία τον πλούτο του τόπου και στην συγκεκριμένη περίπτωση τη γαστρονομία» τόνισε.
Η συγκεκριμένη εκπομπή έχει ταξιδέψει σε 24 χώρες του κόσμου, όπως βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με το υλικό που συγκέντρωσε στην Ήπειρο θα δημιουργήσει δύο ημίωρα ντοκιμαντέρ όπου θα παρουσιάσει παραδοσιακές και σύγχρονες ηπειρώτικες συνταγές για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, και θα πλαισιώνονται από περιηγητικά πλάνα από τα τουριστικά αξιοθέατα της Άρτας, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας.

Οι εκπομπές μεταδίδονται κάθε Σάββατο, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος του τηλεοπτικού καναλιού μία εκπομπή μπορεί να επαναληφθεί έως και 17 φορές μέσα σε ένα μήνα, πολλαπλασιάζοντας την απήχησή της στο κοινό.

Τη ρωσική αποστολή συντόνισε το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους κατά τόπους φορείς.
epiruspost.gr



Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου