Επιχείρηση «Χάροντας» στην Κάτω Ιταλία – Ένταλμα σύλληψης και για 42χρονο με καταγωγή από το Ν. Πρέβεζας | Epirus World

Επιχείρηση «Χάροντας» στην Κάτω Ιταλία – Ένταλμα σύλληψης και για 42χρονο με καταγωγή από το Ν. Πρέβεζας


Στα «ίχνη» διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης προσφύγων-μεταναστών στην Ιταλία, βρίσκονται οι αρχές του Μπρίντιζι, οι οποίες πραγματοποίησαν τις τελευταίες ώρες 7 συλλήψεις (τα άτομα που συνελήφθησαν είχαν καταγωγή από το Μπρίντιζι και το Λέτσε, την Αλβανία και ανάμεσά τους υπήρχε και ένας ελληνοϊρακινός).



Οι αρχές έχουν συλλέξει αρκετά στοιχεία, ώστε να «ξεδοντιάσουν» τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για δεκάδες άτομα (ιταλικής, αλβανικής και ελληνικής καταγωγής και στη σχετική λίστα βρίσκεται και το όνομα ενός 42χρονου, με καταγωγή από το Ν. Πρέβεζας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα, ο οποίος έχει κωδικό όνομα «Micio» (=Μήτσο).



Σχετικό ρεπορτάζ ιταλικής εφημερίδας τονίζει ότι είναι πολλές οι εγκληματικές οργανώσεις που αποτελούνται από Έλληνες, Ιταλούς, Αλβανούς και Μαυροβούνιους και διακινούν παράνομα με σκάφη στην Ιταλία μετανάστες-πρόσφυγες. Επιλέγουν μάλιστα αρκετές φορές τις ακτές του Ν. Πρεβέζης, γιατί είναι πιο κοντά στο Σαλέντο και το κόστος κατά κεφαλή για κάθε πρόσφυγα που αναζητεί μία καλύτερη ζωή είναι 4.500 ευρώ.

Η έρευνα των ιταλικών αρχών για τα κυκλώματα αυτά είναι σύνθετη και κρατά από το 2014.
atpreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου