Κομισιόν: Αδύνατο να μπει στην Ε.Ε. η Τουρκία | Epirus World

Κομισιόν: Αδύνατο να μπει στην Ε.Ε. η Τουρκία

«Αδύνατο» για την Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις ενέργειες των τουρκικών Αρχών, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ η οποία κάλεσε να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Επικαλούμενος δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη δήλωση αυτή που έκανε η Μέρκελ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε σε καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Η Τουρκία απομακρύνεται με μεγάλα βήματα από την Ευρώπη και αυτό καθιστά αδύνατο για την Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε, ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως οποιαδήποτε απόφαση για το κατά πόσον θα σταματήσει επίσημα η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων εξαρτάται από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης και όχι από την Επιτροπή.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου