Μεσαιωνική αύρα στο παραμυθένιο Κάθερες | Epirus World

Μεσαιωνική αύρα στο παραμυθένιο Κάθερες

Εντυπωσιακά παλάτια, ανθισμένες πλακόστρωτες αυλές καλά κρυμμένες από τα μάτια των περαστικών και παρθένα φύση, χαρακτηρίζουν το Κάθερες, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της αυτόνομης κοινότητας της Εξτρεμαδούρας.
Εδώ η αυθεντική γεύση της Ισπανίας χαρίζεται απλόχερα σε όποιον θέλει να την ανακαλύψει μέσα από ένα ταξίδι γαστρονομίας και περιπλανήσεις στα μεσαιωνικά κτίρια. Η παλιά πόλη του Κάθερες έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco από το 1986.
Ο ταξιδιώτης μπορεί να περιπλανηθεί στα όμορφα μοναστήρια, τις επιβλητικές επαύλεις και τα λιθόστρωτα σοκάκια από την εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την πλατεία της Παναγίας με μια συκιά στην αυλή της, ηλικίας χιλίων ετών.
Ανάμεσα στα παλάτια που την στολίζουν διακρίνεται το ανάκτορο Καρβαχάλ που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και σήμερα φιλοξενεί την Περιφερειακή Διοίκηση Τουρισμού και Χειροτεχνημάτων.
Η πλατεία Μαγιόρ αποτελεί αφετηρία για βόλτες στην πόλη όπου μπορεί να θαυμάσει κανείς την έπαυλη Οβάντο στην πλατεία του Σαν Πάμπλο και τον Πύργο των Πελαργών.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

Κάθερες / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για Μαδρίτη και 9 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Μαδρίτη. Από εκεί ακολουθεί ταξίδι με τρένο για το Κάθερες που διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά.
ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΚΑΘΑΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΚΑΘΑΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΚΑΘΑΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΚΑΘΑΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΚΑΘΑΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου