«Κυνηγοί κεφαλών» στην υπηρεσία των οικονομικών εισαγγελέων | Epirus World

«Κυνηγοί κεφαλών» στην υπηρεσία των οικονομικών εισαγγελέων

Ειδική ομάδα αναλαμβάνει πλέον να κυνηγάει τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Στα χέρια του νέου Σώματος, που θα αποτελέσει τον ελεγκτικό βραχίονα των οικονομικών εισαγγελέων, θα πηγαίνουν εφεξής οι εισαγγελικές παραγγελίες για τα «μεγάλα ψάρια», ήτοι για υποθέσεις με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον, που πολλές φορές αγγίζουν το δημόσιο συμφέρον, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».
Η ανάγκη ενός νέου Σώματος «Ράμπο» αναδείχθηκε από τον τεράστιο όγκο εισαγγελικών παραγγελιών, οι οποίες επιβαρύνουν αυτή τη στιγμή τις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, όπως παρουσιάστηκαν στους «θεσμούς», βρίσκονται σε εκκρεμότητα 2.688 εισαγγελικές παραγγελίες, που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 8.118 ΑΦΜ, κι αν αναλογιστεί κανείς ότι το δυναμικό της ΑΑΔΕ που ασχολείται με αυτές είναι 400 ελεγκτές, που δεν μπορούν να διενεργήσουν περισσότερους από 1.000 ελέγχους ανά έτος, είναι προφανές ότι το σύστημα έχει «κολλήσει».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου