Κούλογλου: Πρωτοφανής απόπειρα λογοκρισίας σε βάρος έκθεσης γελοιογραφίας | Epirus World

Κούλογλου: Πρωτοφανής απόπειρα λογοκρισίας σε βάρος έκθεσης γελοιογραφίας

«Πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας σε βάρος έκθεσης γελοιογραφίας που προετοίμαζε για τα 60 χρόνια της Ένωσης» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, μέσω έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Στρασβούργο.
Στην εν λόγω έκθεση, που θα λάμβανε χώρα στην Ευρωβουλή στις Βρυξέλλες με αφορμή την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης και θα διαρκούσε μια εβδομάδα, θα παρουσιάζονταν σκίτσα Ελλήνων και Γάλλων γελοιογράφων με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου, το περιεχόμενο κάθε έκθεσης πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να ελεγχθεί ότι δεν περιλαμβάνει φιλοναζιστικό ή άλλο προσβλητικό περιεχόμενο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όμως, εν προκειμένω, η κοσμήτορας, Catherine Bearder, απέρριψε 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων, χωρίς αυτά να προσβάλλουν με κάποιο τρόπο τις αξίες της ΕΕ.
Πρόκειται για τα σκίτσα των Γεωργοπάλη, Στάθη, Πάνου Μαραγκού, Γιάννη Ιωάννου, Γιάννη Αντωνόπουλου (john Antono), Γιάννη Δράκου (dranis), Ηλία Μακρή, Σπύρου Ορνεράκη, Έφης Ξένου, Βασίλη Παπαγεωργίου, Πέτρου Ζερβού και Βαγγέλη Χερουβείμ.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου, «πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο απόπειρα λογοκρισίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πραγματικά λυπάμαι πολύ». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν θα αποδεχθεί αυτή τη λογοκρισία και μαζί με τον ευρωβουλευτή, Πατρίκ Λε Χιαρίκ, με τον οποίο συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, θα προσφύγει κατά αυτής της απόφασης της κοσμήτορος στον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου