Ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ για το «δομημένο» ομόλογο πρότεινε ο εισαγγελέας | Epirus World

Ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ για το «δομημένο» ομόλογο πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρη Καπράνου και του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Μεταξά» Νίκου Δεσποτόπουλου για το αδίκημα της δωροδοκίας, σε βαθμό πλημμελήματος και το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση του «δομημένου» ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ του ΤΣΠΕΑΘ ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Η εισαγγελέας εισηγήθηκε τη μετατροπή της κατηγορίας της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. Και αυτό γιατί αποφάνθηκε ότι η δωροδοκία τελέστηκε μια και μόνο φορά το 2006 οπότε τότε τιμωρείτο ως πλημμέλημα και όχι ως κακούργημα, όπως τους έχει αποδοθεί στο κατηγορητήριο. Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κριθούν ένοχοι μόνο για το σκέλος του χρηματικού ποσού που αφορά στη δωροδοκία.
Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή των υπόλοιπων οκτώ κατηγορούμενων καθώς έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία και τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το δικαστήριο δεν προέκυψε πως το Ταμείο υπέστη ζημία με αποτέλεσμα να μην στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται.
Υπενθυμίζεται ότι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του «δομημένου» ομολόγου του Ασφαλιστικού Ταμεία των δημοσιογράφων (πρώην ΤΣΠΕΑΘ νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ), εκτός από τους κ.κ. Καπράνο και Δεσποτόπουλο έχουν παραπεμφθεί οι Παναγιώτης Δεμέστιχας, πρόεδρος του ΤΕΑΦΥΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), Γιώργος Παπαμαρκάκη, ιδιοκτήτη της χρηματιστηριακής ΝΑΜ (North Asset Management), Δ. Παστελάκος, Ζωή Μπασπανέλου, Κ. Κυριακόπουλος, Ζωή Συράκη, Ε. Γανουτζή, και Γερ. Κονιδάρης.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου