Κοριτσάκι ανακάλυψε ξίφος στη λίμνη που ο βασιλιάς Αρθούρος πέταξε το Εξκάλιμπερ | Epirus World

Κοριτσάκι ανακάλυψε ξίφος στη λίμνη που ο βασιλιάς Αρθούρος πέταξε το Εξκάλιμπερ

Ο μύθος λέει πως ο βασιλιάς Αρθούρος μετά από τη θανάσιμη μάχη με το νόθο γιο του δίνει εντολή να ριχτεί το θρυλικό Εξκάλιμπερ σε μια λίμνη. Στις ημέρες μας μια από τις λίμνες στο βυθό της οποίας υποτίθεται πως «αναπαύεται»  το Εξκάλιμπερ είναι η Ντόζμαρι στο Μπόντμιν του Κόρνγουολ.
Σε αυτή τη λίμνη πήγε η 7χρονη Ματίλντα Τζόουνς μαζί με την οικογένεια της. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, η μικρή βούτηξε στα νερά της λίμνης και όταν βγήκε και πάλι στην επιφάνεια άρχισε να φωνάζει πως βρήκε το Εξκάλιμπερ!
«Της είχα πει την ιστορία για το μυθικό σπαθί και όταν άρχισε να φωνάζει πως βρήκε ένα σπαθί στο βυθό της είπα να μη λέει ανοησίες και πως το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για κάποιο σίδερο, σίως από την περίφραξη. Η κόρη μου όμως επέμενε να πάω να το δω και όταν έφτασα στο σημείο που στεκόταν η Ματίλντα πράγματι είδα στο βυθό ένα σπαθί» τόνισε στη thestar ο 51χρονος πατέρας της μικρής.
«Το σπαθί ήταν περίπου στο ύψος της. Δε νομίζω πως είναι τόσο παλιό όσο το Εξκάλιμπερ. Υπολογίζω πως είναι 20-30 χρόνων. Το πιθανότερο είναι πως πετάχτηκε για πλάκα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων κάποιας ταινίας ή κάποιου ντοκιμαντέρ» συμπλήρωσε ο πατέρας της μικρής ο οποίος, ωστόσο, σημείωσε πως όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους μετά τις διακοπές το πήραν μαζί τους και πλέον έχουν να λένε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία!
imageimage2

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου