Απάντηση Κοντονή στη ΝΔ για την αποσυμφόρηση των φυλακών: Προτρέχει και ασχημονεί | Epirus World

Απάντηση Κοντονή στη ΝΔ για την αποσυμφόρηση των φυλακών: Προτρέχει και ασχημονεί

«Όπως συνηθίζει η Νέα Δημοκρατία προτρέχει και ασχημονεί», απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι νομοθετεί «σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών», με αφορμή την ανακοίνωση για παράταση στην ισχύ του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τη ΝΔ για «μηδενιστική ρητορική».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Όπως συνηθίζει η Νέα Δημοκρατία προτρέχει και ασχημονεί. Έτσι και τώρα: Χωρίς να ξέρει το περιεχόμενο της διάταξης για τη αποσυμφόρηση των φυλακών σπεύδει να υψώσει μηδενιστική ρητορική. Και εδώ η Κυβέρνηση με γνώμονα το κοινό συμφέρον προωθεί εξίσου την ασφάλεια των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μακριά από το ανεύθυνο εμπόριο του φόβου και την παραπλάνηση της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, την αληθινή αντεγκληματική πολιτική υπηρετούν μέτρα εξανθρωπισμού και εκσυγχρονισμού του ποινικού και σωφρονιστικού συστήματος και όχι ανέξοδες κραυγές για καταστολή χωρίς εγγυήσεις. Η Νέα Δημοκρατία καλό θα ήταν να διδαχθεί από την κυβερνητική πολιτική.»

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«O κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενός νόμου που έχει οδηγήσει στην αθρόα αποφυλάκιση καταδικασθέντων για σοβαρότατα αδικήματα. Αντί να προωθήσουν τις πραγματικά καινοτόμες αλλαγές της προηγούμενης Κυβέρνησης, δηλαδή το θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού, τους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης των ποινών, την προώθηση νέου σύγχρονου Ποινικού Κώδικα που θα εξορθολογήσει συνολικά το πλαίσιο των ποινών - πρακτικές, δηλαδή, που ισχύουν σε όλα τα ευνομούμενα δυτικά Κράτη - οι κυβερνώντες νομοθετούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών» τονίζεται σε ανακοίνωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αναπληρωτή τομεάρχη, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνου Καραγκούνη, σχετικά με την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
«Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως και για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου