Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη σε θέρετρο στην Ουρουγουάη μετά από 22 χρόνια αναζήτησης | Epirus World

Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη σε θέρετρο στην Ουρουγουάη μετά από 22 χρόνια αναζήτησης

Ο Ρόκο Μοράμπιτο, ένας Ιταλός ο οποίος καταζητείτο επί είκοσι και πλέον χρόνια καθώς η ιταλική δικαιοσύνη τον κατηγορεί για εμπορία ναρκωτικών και μαφιόζικη δράση, συνελήφθη χθες Κυριακή σε ένα ξενοδοχείο στο Μοντεβιδέο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης.
Ο Μοράμπιτο, «μέλος της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας, καταζητείτο στην Ιταλία από το 1995». Εκκρεμούσε σε βάρος του κόκκινη ειδοποίηση (διεθνές ένταλμα σύλληψης) της Ιντερπόλ, καθώς φέρεται να ανήκε από το 1988 ως το 1994 σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος η οποία επιδιδόταν σε διακίνηση ναρκωτικών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Κατά την ίδια πηγή, ο Μοράμπιτο, μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει τη μεταφορά ναρκωτικών στην Ιταλία και την πώλησή τους στο Μιλάνο. Είχε αποπειραθεί να εισαγάγει από τη Βραζιλία 592 κιλά κοκαΐνη το 1992 και άλλα 630 κιλά κοκαΐνη το 1993.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία επικαλείται στοιχεία της αστυνομίας, ο Ρόκο Μοράμπιτο ζούσε επί 13 χρόνια στην Ουρουγουάη, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα δελ Έστε. Εντοπίστηκε όταν έγραψε την κόρη του στο κολέγιο με το πραγματικό της όνομα.
Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε έξι μήνες, αποδείχθηκε ότι ο ιταλός υπήκοος είχε εξασφαλίσει άδεια παραμονής από τις αρχές της Ουρουγουάης παρουσιάζοντας ένα βραζιλιάνικο διαβατήριο με το όνομα Φρανσίσκου Καπελέτου.
Μετά τη σύλληψη του υπόπτου και της συζύγου του, ουρουγουανοί αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι, 13 κινητά τηλέφωνα, 12 τραπεζικές κάρτες, δύο αυτοκίνητα, βραζιλιάνικα διαβατήρια, κοσμήματα και καρνέ επιταγών σε αμερικάνικα δολάρια.
Ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στην Ιταλία, ο Μοράμπιτο θα παραμείνει φυλακισμένος στην Ουρουγουάη επί τρεις μήνες για κατοχή πλαστών εγγράφων και δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου