Πύρινη κόλαση στον Κάλαμο, έκκληση για εκκένωση των οικισμών | Epirus World

Πύρινη κόλαση στον Κάλαμο, έκκληση για εκκένωση των οικισμών

Ώρες αγωνίας με τον πύρινο κλοιό να σφίγγει έζησαν όλη τη νύχτα οι κάτοικοι στον Κάλαμο, όπου η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από τους Αγίους Αποστόλους πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μαίνεται με κατεύθυνση το Μικροχώρι, τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι. Ήδη η καταστροφή του πυκνού δάσους της περιοχής είναι ανυπολόγιστη.
Νωρίτερα οι φλόγες είχαν φτάσει σχεδόν στην παραλία.
Ο Δήμος Ωρωπού απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκόλυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης. «Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Ωρωπού.
Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 150 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο με 60 οχήματα πυροσβεστικά κι ακόμα 37 οχήματα ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ, εθελοντικά και χωματουργικά. Από αέρος ρίψεις νερού κάνουν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο τόσο λόγω της διαρκούς αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων όσο και λόγω του πλούσιου δάσους.
Για πολύ δύσκολη πυρκαγιά έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, συνιστώντας στους κατοίκους να απομακρυνθούν από το μέτωπο της πυρκαγιάς μέχρι να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία του.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου