Διεθνής έκκληση βοήθειας από τη Γεωργία για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς | Epirus World

Διεθνής έκκληση βοήθειας από τη Γεωργία για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει μεγάλη φωτιά στη Γεωργία, με αποτέλεσμα οι Αρχές της χώρας να απευθύνουν διεθνή έκκληση για βοήθεια στην προσπάθεια κατάσβεσής της. Η πυρκαγιά αυτή καίει το δάσος Αμπαστουμάνι, στα νότια της χώρας.
Ήδη, η Ουκρανία έχει στείλει πυροσβεστικό αεροσκάφος, ενώ και η Τουρκία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να στείλει δύο ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.
Όπως δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας, Γκιόργκι Μχαμπρισβίλι, στην περιοχή επιχειρούν 1.000 πυροσβέστες, διασώστες και δασοφύλακες, ενώ πολλοί άλλοι είναι έτοιμοι να ριχθούν στη μάχη με τις φλόγες εάν χρειασθεί.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Μχαμπρισβίλι πρόσθεσε ότι χθες βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις άνοιξαν ένα δρόμο τεσσάρων χιλιομέτρων μέσα στο δάσος, προκειμένου να καταστείλουν τους θύλακες φωτιάς.
Αρκετές φωτιές έχουν ξεσπάσει αυτόν τον μήνα στη χώρα, η μεγαλύτερη εκ των οποίων ήταν στο Φαράγγι Μπορτζόμι, στην κεντρική Γεωργία, η οποία έκαιγε επτά ημέρες μέχρι και τις 28 Αυγούστου, όταν και τελικά έσβησε.
Οι Αρχές της Γεωργίας διεξάγουν έρευνες για τον ενδεχόμενο εμπρησμών στη χθεσινή πυρκαγιά, που ξέσπασε το βράδυ στο δάσος Αμπαστουμάνι.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου