Τα Κουφονήσια με τα σμαραγδένια νερά | Epirus World

Τα Κουφονήσια με τα σμαραγδένια νερά

Εντυπωσιακές θαλασσινές σπηλιές, παραλίες με κρυστάλλινα νερά και γλάστρες με γεράνια να κουρνιάζουν στα γραφικά παράθυρα των κυκλαδίτικων σπιτιών.
Αυτές οι εικόνες μένουν χαραγμένες στη μνήμη των ταξιδιωτών που επιλέγουν να επισκεφθούν τα δύο νησάκια στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων.
Τα Κουφονήσια μπορεί να μην ενδείκνυνται για πολυτελείς διακοπές ωστόσο προσφέρουν μια αυθεντική εμπειρία διακοπών με φόντο το ατέλειωτο μπλε του Αιγαίου.
Το Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους μόλις 200 μέτρων. Στο λιμανάκι στο Κάτω Κουφονήσι καταφτάνουν τα καραβάκια ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μένουν στο Πάνω Κουφονήσι.
Αξίζει να επισκεφθείτε τις παραλίες Φοίνικας, Φανός, Ιταλίδα και Πορί για βουτιές στα κρυστάλλινα νερά τους. Εξερευνήστε τις θαλασσινές σπηλιές στο Πάνω Κουφονήσι, πίσω από την παραλία Πορί όπου οι μικρές παραλίες μοιάζουν με πισίνες.
Στο Πάνω Κουφονήσι επισκεφθείτε τα εκκλησάκια του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Νικόλα και του Προφήτη Ηλία και στο Κάτω Κουφονήσι την εκκλησία της Παναγίας. Γυρίστε τα σοκάκια με ποδήλατο και δοκιμάστε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στα μικρά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα.


ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου