«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η φωτιά ελέγχεται» | Epirus World

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η φωτιά ελέγχεται»

«Είναι σαφώς καλύτερη η εικόνα από χθες αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι η φωτιά ελέγχεται» δήλωσε για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Σε σχέση με χθες το βράδυ και όλη τη νύχτα είναι κάπως καλύτερη η εικόνα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ελέγχεται η φωτιά γιατί είναι πάρα πολλά τα μέτωπα, τα οποία είναι διασπασμένα. Από τον Κάλαμο, Γραμματικό και Βαρνάβα κατεβαίνει προς τη θάλασσα» ανέφερε ο κ. Φιλίππου, επισημαίνοντας πως και εναέριες παρεμβάσεις υπάρχουν και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πάρα πολύ μεγάλη. «Είναι πάνω από 40 οχήματα.
Εμείς, από την Περιφέρεια έχουμε βάλει, μεταξύ άλλων, 16 βυτιοφόρα που τροφοδοτούν ασταμάτητα τα πυροσβεστικά για να μην απομακρύνονται και έξι σκαπτικά μηχανήματα που κάνουν αντιπυρικές ζώνες» σημείωσε.
Ο κ. Φιλίππου είπε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος αυτή τη στιγμή για σπίτια στην περιοχή» και πρόσθεσε: «Προτεραιότητα της Πυροσβεστικής ήταν από χθες το βράδυ να προστατεύσουν τους ανθρώπους και τα σπίτια. Τα σπίτια που κάηκαν ήταν από τις πρώτες ώρες του απογεύματος. Το βράδυ δεν είχαμε σπίτια καμμένα, όπως και σήμερα. Πιθανόν να υπάρχει κάποιο μεμονωμένο γιατί υπάρχουν σπίτια διάσπαρτα, μεμονωμένα και στο δάσος και σε αγροτικές περιοχές, αλλά οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν καθώς είναι καλά θωρακισμένοι. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι».
Ανέφερε ακόμη πως «η καταστροφή είναι τεράστια από οικολογικής πλευράς» αλλά οι εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής θα γίνουν μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου