Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας | Epirus World

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μόσταρ, Βοσνία. Βουτιές στην ιστορία

Bosnia
Ένας άνδρας πηδά από την παλιά γέφυρα του Μόσταρ, στη Βοσνία, στο νερό. Ο ετήσιος διαγωνισμός προσελκύει πλήθος κόσμου εδώ και 4,5 αιώνες!

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Το τελευταίο αντίο στο πιο αθώο θύμα της βίας

brazil
Οι Claudineia dos Santos Melo και ο Klebson Cosme da Silva κρατούν προσεκτικά στα χέρια τους το μικρό λευκό φέρετρο με τη σορό του γιου τους Arthur. Το βρέφος δέχτηκε μια σφαίρα ενώ βρισκόταν ακόμα στην κοιλιά της μαμάς του, πριν από έναν μήνα και έγινε σύμβολο της βίας που σαρώνει ακόμα και αγέννητα παιδιά στις παραγκουπόλεις.

Σικάγο, ΗΠΑ. Μπαμ και κάτω

chicago
Έχει ο αθλητισμός τις δύσκολες στιγμές του. Μια από αυτές ήταν και η στιγμή της σύγκρουσης δύο παικτών του μπέιζμπολ. Και οι δύο χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Κασμίρ, Ινδία. Παρηγοριά στο πένθος

kashmir
Συγγενείς παρηγορούν την έγκυο Rukaya Firdous, σύζυγο πολίτη που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Begumbagh. Οι διαδηλώσεις κατά της Ινδίας ξέσπασαν μετά τον φόνο, από τις ινδικές κυβερνητικές δυνάμεις, τριών ανθρώπων.

Βολιβία, η θυσία των λάμα

bolivia
Τα μικρά πανέμορφα λάμα που κρατούν αυτοί οι άνθρωποι στα χέρια τους δεν γνωρίζουν πως σε λίγο θα θυσιαστούν στην τελετή προς τιμήν της «Pachamama», φιγούρα που ενσαρκώνει τη «Μητέρα Γη» στη μυθολογία Aymara. Σύμφωνα με τον μύθο, η Pachamama ξυπνά κάθε Αύγουστο πεινασμένη και διψασμένη μετά την περίοδο της ξηρασίας στη χώρα. Για να την χορτάσουν, οι πιστοί πετούν στη φωτιά διάφορες προσφορές- ανάμεσά τους και τα νεκρά λάμα- ποτίζοντας το χώμα με το ζεστό αίμα των ζώων.

Ισπανία, Βαρκελώνη. Το παιχνίδι των γραμμών

spain
Ένα κλίκ σε μια πολύβουη πόλη μπορεί να αποτυπώσει ένα αναπάντεχο παιχνίδισμα που θυμίζει γεωμετρικό σχέδιο. Μια τέτοια στιγμή αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός έξω από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Μινσκ, Λευκορωσία. Μαγευτική εικόνα

belarus
Ανέμελο κι ελεύθερο, ένα ελάφι τρέχει σε λιβάδι στο χωριό Vepraty, βόρεια του Μινσκ στη Λευκορωσία. Και χαρίζει στον φωτογραφικό φακό ένα «κλικ» γαλήνης και χαράς.

Μόναχο, Γερμανία. Στιγμές δροσιάς

germany
Καλοκαίρι και στη Γερμανία και το θερμόμετρο σκαρφάλωσε σε θερμοκρασίες που κάνουν τους Γερμανούς να αναζητούν ανάσες δροσιάς. Όπως ο συγκεκριμένος άνδρας που βούτηξε να δροσιστεί κάτω από έναν μικρό καταρράκτη.

Βραζιλία, Μπραζίλ. Πολιτική κρίση

brazil02
Το φωταγωγημένο κτίριο του Κογκρέσου, στη Βραζιλία, είναι ένα κόσμημα τη νύχτα. Πολύ διαφορετική ήταν η εικόνα του στο φως της μέρας, στην ψηφοφορία που τελικά κατέληξε στην μη παραπομπή του προέδρου Μισέλ Τεμέρ σε δίκη για διαφθορά. Το Κογκρέσο έγινε πεδίο μάχης, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κουβαλούν πλαστά χαρτονομίσματα και με συγκρούσεις και σπρωξίματα ανάμεσα στα μέλη του Κογκρέσου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου