Ο Μεγάλος Ερωτικός και η πανσέληνος του Αυγούστου στην Αρχαία Δωδώνη | Epirus World

Ο Μεγάλος Ερωτικός και η πανσέληνος του Αυγούστου στην Αρχαία Δωδώνη

Μια ιδιαίτερη βραδιά με τίτλο "Η Πανσέληνος του Έρωτα" υπόσχεται ο Δήμος Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Πρόκειται για την εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας, που συμπίπτει με την αυγουστιάτικη πανσέληνο και με την οποία πέφτει η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Δωδώνης.
Μπροστά στην Ιερή Βελανιδιά, με μοναδικές μουσικές και στίχους από κορυφαίους Έλληνες και ξένους ποιητές, με ώρα έναρξης στις εννέα το βράδυ και είσοδο ελεύθερη.
"Με την ξεχωριστή εκδήλωση της Δευτέρας ολοκληρώνεται το 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης. Το Φεστιβάλ πήγε πολύ καλά και όλες οι εκδηλώσεις αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο", ανέφερε ο κ. Ηλίας Λαδόπουλος, μέλος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης.
Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ο Διευθυντής της Κώστας Σουέρεφ εξήρε την συνεργασία που υπήρξε με τον Δήμο Δωδώνης, καθώς πέραν των άλλων, μέσα από τις εκδηλώσεις αναδείχθηκαν διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου.
Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει τον Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζηδάκι και ανάγνωση κειμένων από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Θα ακουστούν ποιήματα των Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Μαρίας Πολυδούρη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σαραντάρη, Γιοσέφ Ελιγιά, Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου και Διονύση Καψάλη.
Συμμετέχουν ο μουσικολόγος και κλαρινετίστας Ελευθέριος Καραγιάννης, ο οποίος έχει και την ευθύνη της ενορχήστρωσης, η πιανίστρια Γεωργία Αναστάση, η σοπράνο Ειρήνη Δόβα και ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας. Διαβάζουν η κ. Μαρία Στρατσάνη και ο κ. Μωυσής Ελισάφ.
Σκηνοθετική επιμέλεια : Κωνσταντίνος Θάνος – Επιμέλεια ήχου : Ηλίας Αράπογλου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου