Νύχτα αγωνίας στη Ζάκυνθο | Epirus World

Νύχτα αγωνίας στη Ζάκυνθο

Δίχως τέλος ο πύρινος εφιάλτης για τη Ζάκυνθο! Δύσκολη είναι η αποψινή νύχτα στις Μαριές καθώς η πυρκαγιά έχει στην ουσία περικυκλώσει το χωριό. Τουλάχιστον ένα σπίτι και μια αποθήκη κάηκαν, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά.
Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη το πυκνό πευκοδάσος που βρίσκεται στο λόφο Κουκουβάγια στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται το χωριό. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί και είναι διαθέσιμες κλήθηκαν να πάνε στο σημείο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αντιπυρικό «τοίχος», ώστε να σωθούν οι περιουσίες των κατοίκων του χωριού και πρώτιστα οι ίδιοι οι κάτοικοι.
Υπενθυμίζεται πως ήδη ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά έχουν φύγει από τις Μαριές.
Την ίδια ώρα, ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, κρατείται και ανακρίνεται ως ύποπτος, εμπρησμού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ήταν δυο μηχανάκια χαμηλού κυβισμού, που κινούνταν ύποοπτα σε δασική έκταση στα βόρεια του νησιού. Ένας ιδιώτης που οδηγούσε το όχημά του και τους είδε άρχισε να τους παρακολουθεί γιατί του φάνηκαν ύποπτοι. Ο ένας κατάφερε και διέφυγε ο άλλος άφησε το μηχανάκι και κρύφτηκε μέσα σε ένα αγρό. Τον ακινητοποίησε ένα ιδιώτης ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.
Δεν είναι αποκλείεται να είναι αυτός που είχε εντοπιστεί από το ελικόπτερο της πυροσβεστικής να προσπαθεί να βάλει φωτιά. Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο Αντώνης Κασσιμάτης, δημοτικός σύμβουλος της Ζακύνθου,  η όλη του συμπεριφορά είναι εξαιρετικά ύποπτη, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του σε δασική περιοχή και δεν είχε χαρτιά μαζί του.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου