«Βόμβα» έτοιμη να… εκραγεί λόγω οφειλών η ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Κατασχέθηκαν λογαριασμοί, αναζητούνται έσοδα… | Epirus World

«Βόμβα» έτοιμη να… εκραγεί λόγω οφειλών η ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Κατασχέθηκαν λογαριασμοί, αναζητούνται έσοδα…

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα για την ίδια την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑ Πρέβεζας ανέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα.οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης είχαν προχωρήσει σε αγωγή κατά της εφαρμογής των διατάξεων των Νόµων 4024/2011 και 4092/2012, που προέβλεπε σημαντικές μειώσεις μισθών.
Ενώ αρχικά η αγωγή τους είχε απορριφθεί στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν με αποτέλεσμα να είναι αναγκαστική η εκτέλεση της τελεσίδικης αυτής απόφασης που διατάσσει την πληρωμή στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, ενός ποσού της τάξεως των 480.000 ευρώ.
Η ΔΕΥΑΠ αποφάσισε και άσκησε αίτηση αναίρεσης ενώπιων του Αρείου Πάγου, η οποία θα εκδικαστεί σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μία μερίδα ωστόσο εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, αποτελούμενη από 7 εργαζόμενους και έναν συνταξιούχο-πλέον- εργαζόμενο, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα ξεχωριστό δρόμο από τους άλλους υπαλλήλους της εταιρείας και με το νομικό τους εκπρόσωπο απέστειλαν απόγραφο στη ΔΕΥΑΠ, αξιώνοντας άμεσα οφειλόμενα που ξεπερνούν τις 160.000 ευρώ και η κατάσταση οδηγήθηκε σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της δημοτικής επιχείρησης, θέτοντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της.
Τα χρήματα που βρίσκονταν στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ δεν έφταναν για να καλυφθεί το ποσό και το ζήτημα έφτασε σε αδιέξοδο, προκαλώντας μάλιστα σοβαρούς «τριγμούς» στο εσωτερικό της Επιχείρησης.
Μόλις πριν από μερικά 24ωρα, έπειτα από διαπραγμάτευση ανάμεσα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και την ομάδα των 8 εργαζομένων, για την οποία ήταν ενήμερος και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, επήλθε συμβιβασμός με την πληρωμή σε πρώτη φάση του 50% του ποσού, ώστε να απεγκλωβιστούν οι λογαριασμοί και να επέλθει μία κατάσταση κανονικότητας και πάλι στη δημοτική επιχείρηση.
Μία επιχείρηση βέβαια που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, έχοντας εδώ και χρόνια πρόβλημα με τις οφειλές προς αυτήν, που φτάνουν αυτή τη στιγμή τα 2,8 εκατομ. ευρώ.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου