Το «καταραμένο» Νο9 της Άρσεναλ | Epirus World

Το «καταραμένο» Νο9 της Άρσεναλ

Ήταν 2 Αυγούστου 1999. Πριν από 18 χρόνια, ο Νικολά Ανελκά άφηνε την Άρσεναλ και γινόταν ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης. Τη σεζόν που μόλις είχε περάσει, το Νο9 του συλλόγου αποδείχθηκε πραγματικός «κανονιέρης», καθώς σημείωσε 17 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ και ήταν δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ωστόσο, σαν κάποια «κατάρα» να έχει πέσει στο συγκεκριμένο αριθμό, αφού από τότε κανείς ποδοσφαιριστής, που φόρεσε το 9 στην Άρσεναλ, δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες. Φέτος, το Νο9 δόθηκε στον Λακαζέτ. H
AP_991223092
Μετά από τρεις σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 1998 έκανε το αντίθετο δρομολόγιο με τον Νικολά Ανελκά. Άφηνε το Μπερναμπέου, προκειμένου να μετακομίσει στο Χάιμπουρι, παίρνοντας και τον αριθμό στη φανέλα του Γάλλου επιθετικού. Ωστόσο, ο Κροάτης δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να γίνει ο ηγέτης, που όλοι περίμεναν. Έμεινε μόλις μία σεζόν στην Άρσεναλ, σημειώνοντας μόλις οκτώ τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2000 για την Γουέστ Χαμ.

Φράνσις Τζέφερς (2001-2004)

JAP_03010402965
Μετά από μία σεζόν (2000-01) που κανείς παίκτης της Άρσεναλ δεν επέλεξε το Νο9 στη φανέλα, ο νεοαποκτηθής Φράνσις Τζέφερς ήταν ο επόμενος που διάλεξε το συγκεκριμένο αριθμό, το 2001. Η παρουσία των Ανρί και Βιλτόρ, αλλά και κάποιοι τραυματισμοί αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια για τον Τζέφερς, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια αγωνίστηκε σε μόλις 22 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ με τους «κανονιέρηδες», σημειώνοντας 4 τέρματα. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Έβερτον, ως δανεικός, ενώ το 2004 αποχώρησε οριστικά από την Άρσεναλ, για λογαριασμό της Τσάρλτον.

Αντόνιο Ρέγες (2004-2006)

J
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου