Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές | Epirus World

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές

Υψηλός παραμένει και για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3), σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.
Ειδικότερα, προβλέπεται υψηλός για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας και για τα νησιά Κρήτη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Κύθηρα.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου Κυθήρων, η εικόνα της είναι καλύτερη αυτή την ώρα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν νωρίς το πρωί με πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων από την 2η ΕΜΑΚ, ενώ αποχώρησαν πλέον τα εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 57 πεζοπόρο τμήμα.
Σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στις 05:00 τα ξημερώματα σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Υάμεια Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 5 αεροσκάφη.
Ταυτόχρονα, είναι οριοθετημένη πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στους Αγίους Αναργύρους Σπετσών, στο Λαγονήσι Αττικής (συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη), στο Γαλάτσι, κοντά στο Αλσος Βεΐκου και στην περιοχή Κούμανη Ηλείας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου