Κρατούσαν γερακίνα μέσα σε κλουβί σε ταβέρνα στην Κρήτη | Epirus World

Κρατούσαν γερακίνα μέσα σε κλουβί σε ταβέρνα στην Κρήτη

Έπειτα από καταγγελίες πολιτών στο ΕΚΠΑΖ σχετικά με μια γερακίνα που βρισκόταν σε κλουβί σε ταβέρνα κοντά στην Τρυπητή, το ΕΚΠΑΖ ενημέρωσε τη Δευτέρα την Προϊσταμένη του Δασονομείου Μοιρών-Βώρων κα Ελένη Στιβαχτάκη.
Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη
Όπως αναφέρει το ΕΚΠΑΖ:
«Στο μέρος όπου υποδείξαμε μετέβη ο δασοφύλακας κος Νικόλαος Γιαννικάκης όπου και κατάσχεσε το ζώο, το οποίο και μας παραδόθηκε σήμερα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Πρόκειται για Γερακίνα (Buteo buteo), φετινό μικρό που πιθανόν χάθηκε από τους γονείς του. Έχει πληγή στο κήρωμα της μύτης από την προσπάθειά του να βγει από το κλουβί  και τα φτερά του είναι ταλαιπωρημένα από τον ίδιο λόγο. Ο ιδιώτης που κρατούσε το ζώο ισχυρίστηκε ότι το βρήκε τις μέρες του καύσωνα διψασμένο και το μάζεψε.
Όταν βρίσκουμε ένα άγριο ζώο σε ανάγκη, το πιάνουμε και το τοποθετούμε σε χάρτινο κουτί, σε ήσυχο και σκιερό μέρος. Τα άγρια ζώα δεν αισθάνονται καλά με την παρουσία των ανθρώπων, στρεσάρονται και χτυπιούνται όταν είναι σε κλουβί εκτεθειμένα στην παρουσία ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων. Στην συνέχεια ενημερώνουμε χωρίς καθυστέρηση τις αρμόδιες Αρχές (το κοντινότερο Δασονομείο ή Δασοφυλακείο).  Σε καμία περίπτωση δεν το κρατάμε. Εκτός από παράνομο μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ζωή του.
Ευχαριστούμε πολύ τους πολίτες που δεν αδιαφορούν αλλά μας ενημερώνουν για αυτά τα περιστατικά. Και φυσικά πολλά ευχαριστώ στην Προϊστάμενη αλλά και τους εργαζόμενους του Δασονομείου Μοιρών για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία».
fky5iirgmb0c4rnpkms7gvuudsl0v2u1
Περισσότερα νέα για την Κρήτη στο flashnews.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου