ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ-Aπαράδεκτη ενέργεια οι κατασχέσεις λογαριασμών από τον Δήμο Αρταίων | Epirus World

ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ-Aπαράδεκτη ενέργεια οι κατασχέσεις λογαριασμών από τον Δήμο Αρταίων

Μόλις τρεις  μέρες πριν λήξει ο μήνας Ιούνιος,  ο  Δήμος Αρταίων  προχώρησε σε  700 και πλέον κατασχέσεις τραπεζικών  λογαριασμών συμπολιτών μας,   για οφειλές τους προς τον Δήμο (κυρίως πρόστιμα από παράνομη στάθμευση).  Πρόκειται για  μια ενέργεια απολύτως απαράδεκτη, που δείχνει το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας της παρούσας Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου κ. Τσιρογιάννη, η οποία προστιθέμενη στο ήδη επιβαρυμένο σκηνικό των τελευταίων ημερών, -λόγω της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και της καταβολής φόρων, εισφορών σε  ταμεία και πλείστων άλλων οικονομικών υποχρεώσεων των πολιτών- , μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την απόγνωση και την οργή των απλών και φτωχών ανθρώπων. Διότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι κατασχέσεις αυτές δεν αφορούν συστηματικούς «μπαταχτσήδες»  ή μεγαλο-οφειλέτες τους Δήμου, ούτε αυτούς που κερδοσκοπούν  καταπατώντας  μονίμως τους κοινόχρηστους  χώρους της πόλης μας, αλλά απλούς και φτωχούς ανθρώπους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, υπαλλήλους και άνεργους, που αγκομαχούν κάθε μήνα να τα βγάλουν πέρα, με τις πετσοκομμένες συντάξεις και μισθούς τους ή με τα πενιχρά τους εισοδήματα.  Δεν φτάνει η  συνεχής φοροεπιδρομή  από το  κράτος, δεν φτάνουν οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των συμπολιτών μας  για  χρέη τους σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, τώρα προστέθηκε και ο Δήμος!

Μια πραγματική αυτοδιοίκηση  οφείλει να στέκεται δίπλα στον δημότη και να του συμπαραστέκεται  σ΄αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία,  να επιδεικνύει κατανόηση και αλληλεγγύη και όχι να του δίνει την «χαριστική βολή», κατάσχοντας τις πενιχρές  οικονομίες του, τη σύνταξη ή το μισθό του.  Μαζί με την αντιλαϊκή  κυβερνητική πολιτική, μαζί με τα μνημόνια της συνεχούς λιτότητας και φτώχειας, μαζί με τη συνεχή οικονομική αφαίμαξή μας από φόρους και εισφορές,   πρέπει τώρα να υποστούμε  και  τις αναγκαστικές κατασχέσεις  των ελάχιστων οικονομιών μας στις τράπεζες από τον Δήμο Αρταίων, για κλήσεις από παράνομο παρκάρισμα.  Έλεος πιά!!


Καλούμε τον κ.Δήμαρχο να ανακαλέσει σήμερα κιόλας,  όλες αυτές τις εντολές κατάσχεσης  τραπεζικών λογαριασμών των συμπολιτών μας, δεσμευόμενος δημόσια γι΄αυτό, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια γενικευμένη κοινωνική οργή, οι συνέπειες της οποίας θα είναι πολύ δυσάρεστες για τον ίδιο και την παράταξή του.-
Άρτα 4-7-2017
ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ (επικεφαλής της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ- δημοτική σύμβουλος Άρτας)

Πηγή: epirusgate
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου