«Τα ποτέ που έγιναν ζωή» της Μαρία Κατσικοβόρδου | Epirus World

«Τα ποτέ που έγιναν ζωή» της Μαρία Κατσικοβόρδου

Πόσο εύκολα οι λέξεις «ποτέ» και «για πάντα» βγαίνουν από ένα στόμα και πόσο δύσκολο είναι για τη ζωή αυτές να τις βγάλει αληθινές. Με πόσο ενθουσιασμό δίνονται υποσχέσεις «ό,τι και αν συμβεί» και πόσο γρήγορα αυτό το «ό,τι» έρχεται να το προκαλέσει η ζωή, να δει τη δύναμή του και την αντοχή του.
«Τα ποτέ που έγιναν ζωή», είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, με γραφή γρήγορη και λόγο απλό. Πρωταγωνίστριες τρεις γυναίκες, η Μαρκέλλα, η Άννα και η Ελένη. Η συγγραφέας μιλά για τα διλήμματα και τις αγωνίες των τριών αυτών γυναικών, όταν η ζωή τις φέρνει αντιμέτωπες με τα «ποτέ» που έχουν πει, με απόψεις δεδομένες, με επιθυμίες και ανάγκες καινούριες για αυτές μέσα τους.
Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο της Μαρίας Κατσικοβόρδου και όπως η ίδια λέει, επιθυμία της είναι να κρατήσει συντροφιά στους αναγνώστες, να είναι μια καλή παρέα για όποιον το διαβάζει, όπως καλή παρέα ήταν και για την ίδια όσο το έγραφε. Χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή της είπε, «οι ιστορίες, οι χαρακτήρες, οι ήρωες του βιβλίου ήταν μια παρέα για μένα, ήταν συντροφιά. Ήταν ένα βιβλίο που θα ήθελα να διαβάζω εκείνη τη στιγμή. Δημιούργησα τρεις κοπέλες, την Μαρκέλλα, την Ελένη και την Άννα που για μένα ήταν σα να ‘ναι φίλες μου».
«Τα ποτέ που έγιναν ζωή»,  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Andy’s και μπορείτε να το βρείτε στη Σόλωνος 43, στο Κολωνάκι, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και ανά την Ελλάδα, όπως και στο διαδίκτυο.

Περίληψη

Η Μαρκέλλα είναι καθηγήτρια αγγλικών και ονειρεύεται οικογένεια και πολλά παιδιά με τον μεγαλοδικηγόρο Νίκο. Η Άννα είναι μοντέλο με διεθνή αναγνώριση, κόρη εφοπλιστή και όπως γράφουν τα περιοδικά ετοιμάζεται να παντρευτεί με τον Άρη, βουλευτή Αθηνών και πολιτικό καριέρας. Και η Ελένη είναι τραπεζικό στέλεχος, κόρη γνωστού τραπεζίτη, παντρεμένη με τον μεγάλο της έρωτα, τον Γιάννη, σε ένα τέλειο γάμο και για πάντα δική του. Το τέλος του καλοκαιριού θα βρει τις τρεις αυτές κοπέλες σε μια άλλη ζωή από αυτή που είχαν συνηθίσει, με έναν άλλον εαυτό τους από αυτόν που κάποτε ήταν.

Για τη συγγραφέα

Η Μαρία Κατσικοβόρδου γεννήθηκε στην Πρέβεζα, τον Μάιο του 1977 όπου και τελείωσε το 1ο Γενικό Λύκειο. Είναι απόφοιτη του Αμερικανικού Κολεγίου Deree και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Cardiff, School of Journalism, Media and Cultural Studies. Είναι Σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας, κρατώντας βαθιά στην καρδιά της την ιδιότητα της Δημοσιογράφου. Έχει εργαστεί σε πολιτικές καμπάνιες, online media, γραφεία Τύπου στον ιδιωτικό τομέα και στο χώρο του Marketing και της διαφήμισης. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Αθήνα και Πρέβεζα. «Τα ποτέ που έγιναν ζωή», είναι το δεύτερο της βιβλίο. Το συγγραφικό της ντεμπούτο είχε γίνει το 2011 με το «Αναζητώντας ένα Happy End» και πάλι από τις εκδόσεις Andy’s Publishers.
ewtwa3
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου