Συνεχίζεται η έρευνα στο ΕΦΚΑ Βόλου | Epirus World

Συνεχίζεται η έρευνα στο ΕΦΚΑ Βόλου

Την πραγματοποίηση ελέγχου στο υποκατάστημα Βόλου, από τον οποίο προέκυψε οικονομική ζημιά 292.473,78 ευρώ, συνεχίζει κλιμάκιο των επιθεωρητών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται στο περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ-πρώην ΙΚΑ Βόλου-η διοίκηση του Φορέα ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο ποσό, προστιθέμενο στα 80.000 ευρώ που είχαν διαπιστωθεί κατά το πρώτο στάδιο του ελέγχου, διαμορφώνει το ύψος της ζημιάς, έως σήμερα, στο ποσό των 372.473 ευρώ. Ο έλεγχος αφορά σε πληρωμές χρονικής περιόδου από το 2008 έως σήμερα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο «η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος. Κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα, θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο απ' όσους παράνομα το έχουν εισπράξει. Και για όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων, η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε, ήδη, έχοντας προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου. Σε αυτήν την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου