Άρτα: ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ... ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ | Epirus World

Άρτα: ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ... ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Το χαβιάρι της Άρτας, το χαβιάρι που παράγει η εταιρεία Thesauri της οικογένειας Παπαγιάννη, σύντομα θα μπει και στα ελληνικά... σαλόνια, μέσα από μια συμφωνία με την εταιρεία Luxury Concierge...

Έως τώρα, δεν υπήρχε συμφωνία διανομής του στην ελληνική αγορά, ούτε οργανωμένη διακίνησή του, πλην των όποιων ιδιωτικών πρωτοβουλιών για αγορά, οπότε μέσα από τη συμφωνία με την Luxury Concierge το ελληνικό χαβιάρι φιλοδοξεί να μπει στα καλύτερα «στέκια», ήτοι στους πιο πολυτελείς χώρους φιλοξενίας και εστίασης της Ελλάδας.

Πρόκειται για το μοναδικό ελληνικής παραγωγής χαβιάρι Thesauri, που παράγεται μέσα από την εκτροφή οξύρρυγχου στην Άρτα, της μοναδικής στην Ελλάδα και από τις σπάνιες σε όλο τον κόσμο παρόμοιες δραστηριότητες.

Όπως ανακοινώθηκε προχθες, το καινοτόμο premium brand εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την Luxury Concierge, την εταιρεία παροχής VIP υπηρεσιών σε ξένους και Έλληνες τουρίστες που αναζητούν την πολυτέλεια και ιδιαιτερότητα σε κάθε τους ταξίδι.

Το χαβιάρι Thesauri αποτελεί ένα μοναδικής ποιότητας χαβιάρι που παράγεται από οξύρρυγχο Oscietra, ένα από τα πιο πολύτιμα και ακριβά είδη χαβιαριού στην αγορά μαζί με τα φημισμένα Beluga και Cevruga.

Έχοντας κερδίσει τις αγορές της Ρωσίας, ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπης, τώρα το Thesauri διεισδύει δυναμικά στην ελληνική αγορά, όπου διατηρούσε περιορισμένη παρουσία, προσφέροντας στους λάτρεις των εκλεπτυσμένων γεύσεων και εμπειριών το φημισμένο έδεσμα, γνωστό και ως «μαύρο χρυσό», που συνδέθηκε στην ιστορία με την πολυτέλεια και την υψηλή γαστρονομία.


Αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες δυνατότητες της χώρας μας στην ιχθυοκαλλιέργεια και την 20ετή πρωτοπόρο τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η οικογένεια Παπαγιάννη στην Άρτα, η Thesauri παράγει και παρασκευάζει ένα ξεχωριστό χαβιάρι υψηλής ποιότητας, με διεθνή πιστοποίηση CITES, σε μια υπερσύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα εκτροφής και εκμετάλλευσης οξύρρυγχου.

Πρόκειται για μονάδα που συγκαταλέγεται μέσα στις μόλις εφτά μεγαλύτερες μονάδες εκτροφής οξύρρυγχου στην Ευρώπη και μέσα στις δέκα επιχειρήσεις παγκοσμίως με παρόμοια τεχνογνωσία! Η Thesauri, μέρος του ομίλου εταιρειών ΒΙ.Κ.Η., δημιουργεί ένα προϊόν υψηλής αξίας και τοποθετεί την ελληνική επιχειρηματικότητα στον παγκόσμιο χάρτη της gourmet γαστρονομίας.


Ποια είναι η Luxuty Concierge

Η Luxuty Concierge είναι μια εταιρεία παροχής VIP Υπηρεσιών για οικονομικά ευκατάστατους ταξιδιώτες και μέλη του διεθνούς Jet Set. Ιδρύθηκε το 2013 από ειδικούς στην VIP περιποίηση επιχειρήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς, έχοντας ως στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, υπό το πρίσμα μιας περισσότερο προσωπικής, εξατομικευμένης προσέγγισης.

Ο πολυτελής τουρισμός είναι ένας νέος, επερχόμενος τομέας στην Ελλάδα και υπάρχουν μόνο λίγες εταιρείες που διαθέτουν τους κατάλληλους πόρους και εμπειρογνωμοσύνη για να χειριστούν τις υπηρεσίες VIP σχεδιασμού και διαχείρισης πολυτελών εκδηλώσεων.

Η εταιρεία σήμερα λειτουργεί με τέσσερα γραφεία στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Η έδρα της βρίσκεται την οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διαθέτει και ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο εξυπηρέτησης στο ιστορικό Cafe Zonars, το πρώτο lobby που προσφέρει VIP υπηρεσίες στην Αθήνα.

Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρει ως Lifestyle Management Company είναι υπηρεσίες όπου περιλαμβάνονται από κρατήσεις τελευταίας στιγμής σε εστιατόρια διεθνούς φήμης μέχρι οργάνωση πολυτελών ταξιδιών σε εξωτικούς προορισμούς, πρόσβαση σε VIP Events, εκμίσθωση ελικοπτέρων και θαλαμηγών, ακόμα και βοήθεια στο σπίτι και σε προσωπικά θέματα.


Η ιστορία της Thesauri
Μια οικογένεια από την Άρτα, η οικογένεια Παπαγιάννη, σε πείσμα των καιρών και των εύκολων λύσεων, έχει δημιουργήσει την πρώτη ιχθυοκαλλιέργεια οξύρρυγχου στην Ελλάδα, με στόχο την παραγωγή χαβιαριού.

Η εταιρεία Thesauri βρίσκεται λίγο έξω από την Άρτα και έχει χερσαίες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, με μεγάλες δεξαμενές όπου κολυμπούν διάφορα είδη οξύρρυγχων. Το όραμα του κ. Δημήτρη Παπαγιάννη, ιδρυτή του ομίλου ΒΙ.Κ.Η. ήταν μια ελληνική μονάδα παρασκευής χαβιαριού!


Για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η εταιρεία της οικογένειας Παπαγιάννη χρειάστηκε να υπερβεί αναρίθμητα εμπόδια, όπως κωλυσιεργία των κρατικών υπηρεσιών, ευθυνοφοβία αλλά και έλλειψη βούλησης του μηχανισμού να συνδράμει σε μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια.

Τελικώς η Thesauri, εδώ και κάποια χρόνια, έχοντας όλες τις άδειες και όλες τις... σφραγίδες, παράγει στη χώρα μας εκλεκτό και παγκοσμίως ανταγωνιστικό χαβιάρι, το οποίο προτιμάται ακόμη και στην παγκόσμια... πρωτεύουσα αυτού του γκουρμέ, τη Ρωσία.

Ο οξύρρυγχος είναι ένα ψάρι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αποτελούμενο από 25 είδη, όντας το 2ο αρχαιότερο ψάρι στον κόσμο, μετά τον καρχαρία!

Αυτό (και μόνο αυτό) το ψάρι παράγει το πραγματικό χαβιάρι, το... διαμάντι των... μερακλήδων και των σχολών γκουρμέ, παγκόσμια.

H μονάδα αρχικά σχεδιάστηκε για εκτροφή και παραγωγή χελιού, ενώ το 1997 έγινε η πρώτη εισαγωγή οξύρρυγχου από Ρωσία και για σχεδόν 18 χρόνια δεν υπήρχε παραγωγή, αλλά διαρκείς μελέτες, έρευνες, αποτυχίες και πειραματισμοί.

Η μέση τιμή είναι 2.500 έως 3.000 ευρώ το κιλό!

Το χαβιάρι, εύλογα, λόγω της δυσκολίας ανεύρεσής του, ανέκαθεν θεωρούνταν ένα πανάκριβο (γαστρονομικό)... σπορ, γι' αυτό και η ιστορία της διάδωσής του συνδέονταν πάντα με βασιλιάδες και ευκατάστατους ηγεμόνες.

Η παραγωγή του πολύτιμου προϊόντος, του χαβιαριού γίνεται στις εγκαταστάσεις της Thesauri – όπου συσκευάζεται σε στρογγυλά κουτιά διαφόρων μεγεθών τα οποία φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία ελεγχόμενης θερμοκρασίας – και από εκεί ξεκινά για τις αγορές.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι παγκοσμίως το νομίμως διακινούμενο χαβιάρι έχει μία και μοναδική (serial number) ταυτότητα σε κάθε κουτάκι. Σε ότι αφορά τη λιανική, κυμαίνεται περίπου στα 2.500 έως 3.000 ευρώ το κιλό, αναλόγως με το είδος!!

Απόστολος Σκουμπούρης/​liberal.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου