Πρόβλημα ρευστότητας καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης | Epirus World

Πρόβλημα ρευστότητας καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

Αδυναμία χορήγησης υλικών στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ενδέχεται να αντιμετωπίσουν από τον Αύγουστο οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς λόγω των ανεξόφλητων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς, η ρευστότητά τους εξαντλείται και δεν αποκλείεται να μην είναι σε θέση να κάνουν τις αναγκαίες παραγγελίες.
Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σημερινή ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σύμφωνα με την οποία, «παρά τις υποσχέσεις, οι φαρμακοποιοί ακόμη δεν έχουν λάβει γραπτώς από τον ΕΟΠΥΥ το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους για τις γνωματεύεις που έχουν εκτελέσει από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, για αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και ορθοπεδικών-αναπνευστικών συσκευών.
Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν απλήρωτοι επί επτά μήνες οι περισσότεροι φαρμακοποιοί, καθώς έχει εξοφληθεί μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 25%-30% για τα παραπεμπτικά του Ιανουαρίου 2017».
«Δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον ΕΟΠΥΥ. Παρά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, και τις υποσχέσεις που μας έδωσε, στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ ο γραμματέας του ΦΣΘ, Διονύσης Ευγενίδης, επισήμανε ότι σήμερα αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, ακόμη ένα ποσοστό από τα χρήματα για τις συνταγές του Ιανουαρίου 2017, χωρίς όμως να εξοφληθεί ο μήνας αυτός.
Όσο για τους υπόλοιπους μήνες του τρέχοντος έτους, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου