Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου πρότεινε ο εισαγγελέας | Epirus World

Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου πρότεινε ο εισαγγελέας

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε το πολυπληθές ακροατήριο την πρόταση του εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση.
«Ζήτω η Ελλάς» ακούστηκαν να φωνάζουν μέλη του ακροατηρίου που σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας διέκοπταν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι
η πρόεδρος διέταξε τη 48ωρη κράτηση μίας γυναίκας που διέκοπτε συνεχώς τη δίκη.
«Δεν είμαστε εδώ πολιτική συγκέντρωση. Δεν κάνουμε σόου... Αν θέλετε να εκτονώσετε τα συναισθήματα σας να πάτε άλλου» παρατήρησε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.
Ο εισαγγελικός λειτουργός στην εισήγηση του ζήτησε την ενοχή του κ. Γεωργίου για τους χειρισμούς του οι οποίοι συνδέονται με τις παραβάσεις που του αποδίδονται από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ , σύμφωνα με τις οποίες δεν συγκαλούσε ως όφειλε, τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ διατήρησε παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και αυτή που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο εισαγγελέας τόνισε , μεταξύ άλλων, ότι την επίμαχη περίοδο «Υπήρχε έντονη ανάγκη να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρεβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα» (...)
«Όφειλε ως πρόεδρος να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά». Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε πως όλα αυτά συνέβησαν την πιο σημαντική στιγμή ιστορικά από την ίδρυση της ΕΛΣΤΑΤ προσθέτοντας πως ο Ανδρέας Γεωργίου ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ «σε ενός ανδρός αρχή».
Όπως τόνισε ο εισαγγελέας βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του ΔΣ, μια φορά το μήνα ενώ το ίδιο υποχρεωμένος ήταν και ο πρόεδρος να εκτελεί τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το κυρίαρχο όργανο της ΕΛΣΤΑΤ ήταν το ΔΣ και όχι ο κ. Γεωργίου ο οποίος ήταν «απλό συντονιστής-μαέστρος σε μία ορχήστρα» που ήταν το Διοικητικό της Συμβούλιο.
Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της διατήρησης παράλληλα θέσης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο Δ.Ν.Τ, ο εισαγγελέας επισήμανε πως «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται» και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στην περίπωση που είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο Δ.Ν.Τ για διάστημα μερικών μηνών.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αύριο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου