Συλληπητήριες ανακοινώσεις για τον πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του | Epirus World

Συλληπητήριες ανακοινώσεις για τον πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του 33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη εξέδωσαν σήμερα τα κόμματα.

Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε την ζωή του εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του.

Αλέξης Τσίπρας

«Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο».

ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Είναι απαραίτητο να ληφθούν όλες οι απαραίτητες μέριμνες ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ενισχυθεί περαιτέρω με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με περισσότερη ασφάλεια για τους πυροσβέστες και αποτελεσματικότητα τα πύρινα μέτωπα που ξεσπούν σε ολόκληρη την επικράτεια».

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες».

Τομέας Προστασίας ΠΑΣΟΚ

«Τα θερμότερα των συλλυπητηρίων μας στην οικογένεια και στους οικείους του 33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού που νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από τις 13 Ιουλίου, μετά τον τραυματισμό του, μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες, στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.
Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί για μια ακόμη χρονιά θύματα στον βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών και τη διατήρηση του δασικού πλούτου της Χώρας μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΚΚΕ

«Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα» επισημαίνει η ανακοίνωση, καταλήγοντας ως εξής: «Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα, τώρα, για έκτακτη, πρόσθετη, χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το προσωπικό ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο»

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με βαθιά οδύνη εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη που έχασε την ζωή του στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντός του προς την κοινωνία.
Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους οικείους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ως φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την κοινωνική του αποστολή. Υποκλινόμαστε στη μνήμη του και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».
Υπενθυμίζουμε ότι ο 35χρονος είχε τραυματιστεί στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματος του στη φωτιά στο Ζευγολατιό.Μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες, που είχαν τραυματιστεί, ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, που ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο, όπου δεν μπορούσε να πλησιάσει το όχημα τους. Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ρεμούλκα, αλλά στο δρόμο, για άγνωστο λόγο ανατράπηκε.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου