Το σχέδιο του ισχυρού άνδρα της «Νίκας» | Epirus World

Το σχέδιο του ισχυρού άνδρα της «Νίκας»

Σε μετατροπή του συνόλου των ομολογιών της «Νίκας» που κατέχει προτίθεται να προχωρήσει τον φετινό Δεκέμβριο η Givenrise Investments Limited (συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου), παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν ημερομηνία λήξης έως και το 2037. Με αυτό τον τρόπο, ο νέος ισχυρός άνδρας της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας επιδιώκει να ενισχύσει την κεφαλαιακή δομή της εταιρείας.
Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πληροφοριακό δελτίο για τη δημόσια πρόταση της Givenrise που αφορά την εξαγορά των λοιπών μετοχών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλαντοβιομηχανίας, ήτοι του 10,26%.
Την ίδια ώρα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη επιχειρηματικό σχέδιο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι το 2015 αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας μιας εκ των θυγατρικών της στο εξωτερικό και δη στη Βουλγαρία, όπως γράφει η «Καθημερινή». Ετσι, λοιπόν, η νέα προσπάθεια ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας της αλλαντοβιομηχανίας ξεκίνησε με την είσοδο των προϊόντων της στην αγορά της Κύπρου, ενώ διερευνάται η είσοδος των προϊόντων της και στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.
Ο νέος ιδιοκτήτης της «Νίκας» δεν σχεδιάζει τη μεταφορά της έδρας ή του τόπου διεξαγωγής των δραστηριοτήτων της εταιρείας και των θυγατρικών της εκτός Ελλάδος (πλην βεβαίως των θυγατρικών που εδρεύουν εκτός Ελλάδος).
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου