Συνελήφθησαν άμεσα οι δράστες της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Καλπακίου | Epirus World

Συνελήφθησαν άμεσα οι δράστες της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Καλπακίου

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων.

Κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός (πολεμικό τυφέκιο) καθώς και τα κλοπιμαία.

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (29-06-2017) το μεσημέρι στην περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, οι τέσσερις δράστες της χθεσινής ένοπλης ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Καλπακίου.

Πρόκειται για αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27, 19, 20 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της ληστείας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ως προς το ιστορικό της ληστείας, χθες μετά τα μεσάνυχτα στην Εθνικό Οδό Ιωαννίνων - Καλπακίου, οι δράστες, έχοντας οι τρεις εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας ο ένας πολεμικό τυφέκιο “Kalashnikov”, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος.

Στη συνέχεια, με την απειλή του όπλου και χρησιμοποιώντας βία σε βάρος του, αφαίρεσαν τις εισπράξεις του καταστήματος και τρία κινητά τηλέφωνα και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Μετά από επισταμένες και μεθοδικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων αναπτύχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ερευνήθηκαν όλα τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής τους, οι δράστες εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε δασώδη και δύσβατη περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων, όπου ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα που περιείχε είκοσι πέντε φυσίγγια καθώς και τα κλοπιμαία και το χρηματικό ποσό των (18.500) λεκ Αλβανίας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους, ενώ οι συλληφθέντες, οι οποίοι εισήλθαν πεζή παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Στην παρουσίαση της υπόθεσης παρευρέθηκε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Η υπόθεση αυτή αποτελεί σημαντική επιτυχία στον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών, ιδίως στις ακριτικές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας. Με επιμονή, μεθοδικότητα και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, η Αστυνομία καταδεικνύει καθημερινά την αξία του αστυνομικού έργου στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών».
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου