Έσπασαν κλαδιά λεύκας από τον αέρα, έκοψαν τα καλώδια της ΔΕΗ και όλα μαζί κατέληξαν στην αυλή σπιτιού! | Epirus World

Έσπασαν κλαδιά λεύκας από τον αέρα, έκοψαν τα καλώδια της ΔΕΗ και όλα μαζί κατέληξαν στην αυλή σπιτιού!

Από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όταν το απόγευμα τα κλαδιά λεύκας που έσπασε μαζί με τα καλώδια της ΔΕΗ που συμπαρέσυρε κατέληξαν στην αυλή σπιτιού, όπου εκείνη την ώρα έπαιζαν μικρά παιδιά!

Γονείς και γείτονες πετάχτηκαν έντρομοι κι αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ και διαπίστωσαν ότι τα μικρά είναι καλά, ξέσπασαν με οργή!

Οι ίδιοι, από την πάροδο της Εθνικής Αντιστάσεως, στα Καρδαμίτσια, είχαν απευθυνθεί ουκ ολίγες φορές στο Δήμο, προκειμένου να παρέμβει μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών και να περιορίσει το ύψος της λεύκας.



Τις αυλές των σπιτιών και το πανύψηλο δέντρο τα χωρίζουν μόλις τρία μέτρα δρόμου. Εδώ και πολύ καιρό το ύψος της λεύκας έχει ξεπεράσει κατά αρκετά μέτρα τα καλώδια της ΔΕΗ, τα οποία διέρχονται ανάμεσα από τα κλαδιά.

Κανένας όμως δεν συγκινήθηκε... Κι ας πρόκειται για το ψηλότερο σημείο της περιοχής που πέραν των άλλων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και για κεραυνούς.

Σήμερα τα κλαδιά της λεύκας δεν άντεξαν τον ισχυρό αέρα που πνέει στην περιοχή. Ένα τμήμα έσπασε και συμπαρέσυρε τα καλώδια της ΔΕΗ. Όλα μαζί κατέληξαν στην αυλή του σπιτιού.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών είναι οργισμένοι με όσα συνέβησαν. Και επαναλαμβάνουν... Έστω και τώρα, έστω και μετά από το συμβάν αυτό, ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι ώστε να απομακρύνουν τα υπόλοιπα επικίνδυνα κλαδιά της λεύκας προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας καθώς και συνεργείο της ΔΕΗ, το οποίο αποκατέστησε τη ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Πηγή: epiruspost






Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου