Δεκάχρονη έγκυος στην Ινδία, θύμα βιασμού από τον θείο της | Epirus World

Δεκάχρονη έγκυος στην Ινδία, θύμα βιασμού από τον θείο της

Δεκάχρονο κορίτσι, που διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης του, έπειτα από βιασμό από τον θείο του, είναι αντιμέτωπο με δικαστική απόφαση που του απαγορεύει να προχωρήσει σε άμβλωση.
Το δικαστήριο της Ινδίας, όπου ζει η 10χρονη, αποφάσισε πως η άμβλωση δεν είναι πια επιλογή, σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης.
Όπως εξηγεί η Daily Mail, η ινδική νομοθεσία απαγορεύει την άμβλωση μετά την 20η εβδομάδα της κύησης εκτός κι αν το έμβρυο αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό γενετικό πρόβλημα ή αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή της μητέρας.
Οι γονείς του κοριτσιού ανακάλυψαν την εγκυμοσύνη της κόρης τους ύστερα από αναφορές της για πόνους στην κοιλιά. Αργότερα η 10χρονη αποκάλυψε στη μητέρα της πως ο θείος της- ο αδελφός της μητέρας της- την είχε βιάσει έξι φορές όταν επισκεπτόταν την οικογένεια, στο σπίτι τους.
Η οικογένεια αναζήτησε νομική οδό για να τερματίσει την εγκυμοσύνη και ο άνδρας συνελήφθη.
Η τελική απόφαση του δικαστηρίου έλαβε υπόψη της το πόρισμα οκτώ γιατρών, οι οποίοι έκαναν και εξετάσεις στο παιδί. Αποφάνθηκαν πως το κορίτσι θα πρέπει να γεννήσει φυσιολογικά καθώς το έμβρυο είναι μια χαρά και μπορεί να επιβιώσει ακόμα κι αν γεννηθεί τώρα, όπως γράφει η Daily Mail.
«Η άμβλωση δεν είναι επιλογή σε αυτό το στάδιο. Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί η εγκυμοσύνη είναι να γεννηθεί το μωρό» ανέφερε ένας από τους γιατρούς στο CBS.
Άλλοι γιατροί τόνισαν πως η εγκυμοσύνη και η γέννα σε τέτοια ηλικία μπορεί να είναι επικίνδυνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.
Η γυναικολόγος Puneet Bedi, από το Νέο Δελχί, δήλωσε πως η 10χρονη θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε άμβλωση για να προστατευτεί η ψυχολογία της. «Ναι, υπάρχουν κίνδυνοι σε αυτό το στάδιο αλλά για το κορίτσι, που είναι ακόμα στη φάση της ανάπτυξης, τα σημάδια θα είναι πολλά».
«Εάν δοθεί η νομική άδεια, ως εξαιρετική περίπτωση, είναι καλύτερο η εγκυμοσύνη να τερματιστεί» δήλωσε ο γυναικολόγος Umesh Jindal, από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής.
Η υπόθεση μπορεί να φτάσει και σε υψηλότερο δικαστήριο, που θα μπορούσε να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση που απαγορεύει την άμβλωση. Ωστόσο οι γιατροί λένε πως αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο κι από την ίδια την εγκυμοσύνη.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου