Αναστάτωση για ύποπτο κρούσμα χολέρας στην Άρτα και μία νεκρή γυναίκα | Epirus World

Αναστάτωση για ύποπτο κρούσμα χολέρας στην Άρτα και μία νεκρή γυναίκα

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην περιοχή της Άρτας μετά το θάνατο μιας γυναίκας και την ανακοίνωση ότι πρόκειται για χολέρα.
Νεκρή είναι μία 41χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Γερμανία η οποία παραθέριζε στο χωριό του συζύγου της, την Ανω Σκαφιδωτή και μεταφέρθηκε με συμπτώματα σοβαρής μόλυνσης αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου και απεβίωσε.
Σε ανακοίνωση του νοσοκομείου Πρέβεζας, σύμφωνα με το mypreveza.gr αναφέρεται πως τα ακριβή αίτια του θανάτου της 41χρονης δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα, επειδή στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου της Άρτας δόθηκε δείγμα από άλλο βιολογικό υλικό από ότι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και ενδέχεται η 41χρονη να είχε και τον υποτύπο της Χολέρας και τη νόσο των λεγεωναρίων.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, τα αποτελέσματα του Εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν στις 28-6-2017 σε ασθενή (δημοσιεύματα χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα λάθος) ταυτίζονται πλήρως με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΚΕΔΥ που μας έχουν αποσταλεί.
Το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης καθώς διαγνώσκει με ακρίβεια τα δεδομένα που παίρνουν από τα δείγματα.
Επίσης κάνουμε γνωστό ότι ουδεμία τοξικότητα επιφέρει το στέλεχος που ανιχνεύτηκε.
Από το Νοσοκομείο Άρτας αναμένονται και τα αποτελέσματα του μικροβιολογικού εργαστηρίου για τα ακριβή αίτια του θανάτου της Γερμανίδας. Ωστόσο, στο Νοσοκομείο Άρτας δόθηκε δείγμα από άλλο βιολογικό υλικό απ’ ότι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και ενδέχεται η 41χρονη να είχε και τον υποτύπο της Χολέρας και τη νόσο των λεγεωνάριων».

ΚΕΛΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει κρούσμα χολέρας

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε.
Το κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν θάνατο γυναίκας τουρίστριας από χολέρα, διευκρινίζει τα κάτωθι:
Στις 05 Ιουλίου 2017 το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώθηκε σχετικά με ασθενή, η οποία κατέληξε με εικόνα πολυοργανικής ανεπάρκειας στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Άρτας την 01/07/2017.
Πρόκειται για γυναίκα 42 ετών, που ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία στις 24/06/2017 για διακοπές και διέμενε σε οικογενειακή εστία με συγγενείς. Στις 29/06/2017 παρουσίασε εικόνα αναπνευστικής δυσχέρειας και επισκέφθηκε το Κ.Υ. Καναλακίου από όπου και παραπέμφθηκε στο Γ.Ν. Πρέβεζας και εν συνεχεία στο Γ.Ν. Άρτας.
Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε στέλεχος vibrio nontoxigenic στο αίμα που δεν παράγει την τοξίνη της χολέρας, κατά συνέπεια δεν πρόκειται για κρούσμα χολέρας. Το ακριβές αίτιο θανάτου είναι υπό διερεύνηση ενώ παράλληλα διερευνάται και η πιθανότητα μόλυνσης πριν την άφιξη της γυναίκας στη χώρα μας.
Με βάση τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα με παρόμοια συμπτώματα στην περιοχή, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άλλα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα, ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στον γενικό πληθυσμό.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου